Πότε πρέπει μια μαμά να είναι ψύχραιμη

Η καθημερινότητα μιας μαμάς είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει πολλές και έντονες. Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κάθε μαμά για να ανταπεξέλθει, τότε αυτό είναι η ψυχραιμία.

Ας δούμε μερικές καταστάσεις που η ψυχραιμία είναι το μοναδικό σας όπλο για να σώσετε την παρτίδα:

Όταν το παιδί έχει έκρηξη θυμού μπροστά σε κόσμο: Είτε πρόκειται για το super market, το κατάστημα παιχνιδιών ή την ουρά μιας τράπεζας, αν καταφέρετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, όταν το παιδί σας ουρλιάζει και δεκάδες μάτια σας «καρφώνουν» επιτιμητικά, τότε έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να αποκλιμακώσετε γρήγορα το συμβάν.

Όταν το παιδί αρνείται να φάει:
 Πολλά παιδιά είναι δύσκολα στο φαγητό, με αποτέλεσμα το τραπέζι να μετατρέπεται συχνά σε πεδίο μάχης. Κι όμως αν καταφέρετε να μείνετε ψύχραιμη και να σκεφτείτε έξυπνα, μπορεί τελικά το μικρό σας να σας παρακαλάει να του δώσετε να φάει τις μπάμιες.

Όταν το παιδί αρνείται να πάει για ύπνο:
 Είναι στα αλήθεια δύσκολο να κρατήσετε τα νεύρα σας, όταν η ώρα περνά και το μικρό σας αρνείται να κοιμηθεί. Ωστόσο, ακριβώς επειδή βρίσκεστε στο τέλος της μέρας και οι αντοχές σας έχουν ήδη εξαντληθεί, γι’ αυτό είναι απαραίτητο αυτή την ώρα να παραμείνετε ψύχραιμη.

Όταν το παιδί σας τραυματιστεί ή αρρωστήσει: 
Από το πιο μικρό καρούμπαλο μέχρι τον πιο σοβαρό τραυματισμό, η δική σας ψυχραιμία είναι αυτή που θα καθησυχάσει το παιδί σας και θα αποβεί σωτήρια για την υγεία του  ή ακόμα και τη ζωή του.