Τι φοβάται μια μαμά στη δεύτερη εγκυμοσύνη

Μπορεί η δεύτερη εγκυμοσύνη για τις περισσότερες γυναίκες να μην έχει το άγχος της πρώτης φοράς, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που προβληματίζουν τις μανούλες. Ας δούμε ποια είναι και γιατί τελικά δεν πρέπει να σας αγχώνουν.

«Θα αγαπώ το δεύτερο παιδί μου, όσο το πρώτο;» 

Το πρώτο σας παιδί είναι όλος ο κόσμος σας και η αγάπη που νιώθετε γι’ αυτό δε συγκρίνεται με καμία. Ωστόσο δε χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού και το δεύτερο μωράκι που θα έρθει στη ζωή σας θα το αγαπήσετε εξίσου.

Μπορεί να του δείχνετε την αγάπη σας με διαφορετικό τρόπο από ότι στο πρώτο, αλλά σίγουρα θα το αγαπήσετε και θα δεθείτε μαζί του. Και αν φοβάστε ότι θα πρέπει να μοιράσετε την αγάπη σας, να ξέρετε πώς με το δεύτερο παιδί η αγάπη δεν μοιράζεται, αλλά διπλασιάζεται!

«Θα μπορέσω να το θηλάσω, όπως το πρώτο;»

Σίγουρα την πρώτη φορά ο θηλασμός ήταν πιο εύκολος, αφού δεν είχατε ένα ακόμα πιτσιρίκι να γυρίζει γύρω σας. Ωστόσο σκεφτείτε ότι πλέον όλα σας είναι γνωστά, έχετε εξοικειωθεί με τη διαδικασία και μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα όποια προβλήματα πιθανόν προκύψουν.

«Πώς θα τα καταφέρω με ένα νεογέννητο και ένα νήπιο ταυτόχρονα;»

Είναι φυσιολογικό να αγχώνεστε και να φοβάστε και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο μέχρι να βρείτε τους ρυθμούς σας, αλλά να είστε σίγουρη πως θα τους βρείτε! Άλλες θα είναι οι ανάγκες του μωρού και άλλες του μεγαλύτερου παιδιού.

Με υπομονή, προσπάθεια και καλή συνεργασία με το σύντροφό σας, η οικογένειά σας θα μπει σε πρόγραμμα και τα δυο παιδάκια σας θα μεγαλώνουν ευτυχισμένα.