Πώς να φτιάξεις pizza cake

Σου αρέσει η πίτσα αλλά έχεις βαρεθεί συνέχεια τις ίδιες συνταγές; Θέλεις να κάνεις κάτι πρωτοποριακό; Φτιάξε τώρα pizza cake και εντυπωσίασε τους πάντες…

Η ιστορία πίσω απο τη pizza cake

Η τρέλα της pizza cake ξεκίνησε όταν ενας Καναδός αποφάσισε να φτιάξει κάτι σα μια πίτσα-τούρτα. Και τότε ενας συγγενής του πήρε τη συνταγή και την τροποποίησε. 

Προετοιμασία της pizza cake

Άνοιξε τη ζύμη, όπως βλέπεις στην εικόνα και κόψε 5 στρογγυλά κομμάτια ζύμης, σε ό,τι διάμετρο θέλεις, για να χωρέσουν στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσεις. Τα 2 κομμάτια θα τα τοποθετήσεις στον πάτο της pizza cake και στο επάνω μέρος της. Τα υπόλοιπα 3 θα είναι στη μέση της πίτσας.



Εκτέλεση της pizza cake

Ύστερα, βάλε μια στρώση ζύμης στο ταψάκι σου και γέμισέ το με τα υλικά της επιλογής σου, όπως στην εικόνα. Μπορείς να βάλεις σάλτσα ντομάτας, πεπερόνι, μοτσαρέλα και ό,τι άλλο φανταστείς και σου αρέσει, όπως στην εικόνα.

Το επάνω μέρος της pizza cake πρέπει να είναι τραγανιστό και ομοιόμορφο. Γιατί; Γιατί είναι πίτσα φυσικά!

Έπειτα, ψήνουμε την πίτσα για 20-25 λεπτά, τη βγάζουμε από το φούρνο και...έτοιμη!



Και μερικές συμβουλές

Άμα θες πιο τραγανιστή πίτσα, μπορείς να προσθέσεις και λίγο βούτυρο στις άκρες της. Επίσης, για μεγαλύτερη νοστιμιά, μπορείς να βάλεις τυρί κρέμα στα εσωτερικά πατώματα της πίτσας ή ακόμα και από πάνω.

Έτσι σε λιγότερο απο μία ώρα έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη, πρωτοποριακήπίτσα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. ίδια ώρα θα έκανες να την παραγγείλεις και να στη φέρουν.

Πηγή: www.ediva.gr