Βρεφικά ρούχα: τι χρειάζεστε πραγματικά;

Οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες πελαγώνουν με την αγορά των βρεφικών ρούχων. Ειδικά οι πρωτομάνες δεν γνωρίζουν ούτε τί πραγματικά χρειάζονται ούτε τί να επιλέξουν, αφού όλα είναι τόσο όμορφα.

Υπάρχουν τόσα πολλά είδη και όλα είναι τόσα όμορφα και χαριτωμένα που οι μέλλουσες μητέρες παρασύρονται πολύ εύκολα και δεν ξέρουν τι ακριβώς τους χρειάζεται…

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι εποχή θα γεννήσετε. Άλλες επιλογές για ένα χειμωνιάτικο νινάκι και άλλες για ενα καλοκαιρινό.

 

         

 

 

 

Κορμάκια


Απαραίτητα για όλες τις εποχές. 10 κορμάκια είναι απαραίτητα. Βαμβακερά και άνετα.

 

 

Καλτσάκια


Απαραίτητα για όλες τις εποχές. 8 ζευγάρια καλτσάκια επίσης βαμβακερά με άνετο λάστιχο.

 

 

Υπνόσακος


Για τον χειμώνα, 2 ωραίους φουσκωτούς. Το νινάκι σας σίγουρα θα κουνιέται συνεχώς και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει σκεπασμένο. Όποτε ένας υπνόσακος είναι η τέλεια λύση.

 

 

Ζακετάκι


2 ζακετακια μάλλον είναι αρκετά. Ειδανικά για τις απογευματινές βολτίτσες, που όταν ο ήλιος πέφτει και μαζί του η θερμοκρασία, το μωρό αναζητά λίγη ζεστασιά.

 

 

Γαντάκια


 Γαντακια για τα χεράκια για τις κρύες νύχτες… 1 ζευγάρι είναι αρκετό.

 

 

Παπαλάκια


2 ζευγάρια. Τα βρέφη δεν φορούν παπούτσια και αυτά τα μάλλινα είναι ό,τι πρέπει για να κρατούν τα ποδαράκια τους ζεστά.

Πολύ σημαντικό είναι τα ρουχαλάκια του μωρού να μην είναι συνθετικά αλλά καθαρά βαμβακερά. Μόλις τα αγοράσετε να τα πλύνετε καλά με απορυντικό ειδικά για μωρά. Η κύρια διαφορά τους από τα υπόλοιπα απορυπαντικά είναι ότι είναι υποαλλεργικά και έτσι αποφεύγετε τυχόν αλλεργίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ένα πρόβλημα, που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε, είναι ότι κάποια κορμάκια έχουν στενό λαιμό (ειδικά όταν το μωρό σας είναι...μεγαλόσωμο).


Πηγή: www.ediva.gr