Τι να προσέξετε, όταν αγοράζετε παιχνίδια

fiogf49gjkf0d

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα και, αν θέλετε να αποφύγετε τον πανικό της τελευταίας στιγμής, καλό θα είναι να αρχίσετε από τώρα σιγά σιγά τις αγορές σας.

Τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη στέλνονται, τα περισσότερα παιδιά έχουν αρχίσει να εκφράζουν τις επιθυμίες τους και εσείς με το κομπιουτεράκι στο χέρι κάνετε τον οικονομικό σας προϋπολογισμό.

Πριν, όμως, καταλήξετε στις τελικές σας αγορές, πρέπει να προσέξετε τα παρακάτω:
  • Ελέγξετε αν υπάρχει στη συσκευασία του παιχνιδιού το σήμα CE, που επιβεβαιώνει ότι ο κατασκευαστής τηρεί τους κανόνες και τις προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης.
  • Πρόσεχε πάντα τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο ένα παιχνίδι, για παράδειγμα αν αγοράσετε μαρκαδόρους ή πλαστελίνες θα πρέπει να είναι μη τοξικά.
  • Επιλέγετε παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος ένα μικρό παιδί να απογοητεύει από ένα πολύπλοκο παιχνίδι ή ένα μεγαλύτερο παιδί να βρει πολύ βαρετό κάποιο παιχνίδι που απευθύνεται σε μικρότερη ηλικία.
  • Σε παιδιά μικρότερα των 3 ετών μην αγοράζετε παιχνίδια που περιέχουν πολύ μικρά κομμάτια, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τα βάλλουν στο στόμα και να τα καταπιούν.
  • Διαλέξτε παιχνίδια που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των παιδιών.
  • Κάντε καλύτερα τις αγορές σας μόνοι σας και αποφύγετε να πάρετε μαζί σας τα παιδιά, καθώς παρασύρονται εύκολα από αυτά που βλέπουν στα ράφια και μπορεί να έχετε δράματα.

Να θυμάστε ότι δεν έχει σημασία πόσα παιχνίδια θα πάρετε στα παιδιά σας, ή αν αυτά είναι ακριβά ή φτηνά. Τα παιδιά, περισσότερο από τα παιχνίδια, θέλουν την αγάπη των γονιών τους, γι’ αυτό μην έχετε ενοχές, αν δεν μπορείτε να τους πάρετε όσα θέλουν. Αφιερώστε τους χρόνο, παίξτε μαζί τους, δείξτε τους πόσο τα αγαπάτε και τότε θα τους έχετε κάνει το ωραιότερο και ακριβότερο δώρο.