Τι θα χρειαστείτε, για να θηλάσετε ευκολότερα


Ο θηλασμός αποτελεί το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει μια μανούλα τόσο στο μωράκι της, όσο και στον εαυτό της. Κάποιες γυναίκες καταφέρνουν να θηλάσουν τα μωρά τους πολύ εύκολα , ενώ κάποιες άλλες αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς η γαλουχία δεν είναι πάντα μια φυσική διαδικασία που έρχεται αυτόματα, χωρίς προβλήματα

Επίσης, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο οι νέες μανούλες να ακούν διάφορες αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τον θηλασμό, από τον γιατρό τους, τη μαία τους, φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα να νιώθουν σύγχυση και να εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Αν θέλετε να θηλάσετε το μωρό σας αυτό που κυρίως χρειάζεστε είναι επιμονή και υπομονή, μέχρι να μάθει το μωρό να πιάνει σωστά το στήθος. Στη συνέχεια όλα γίνονται πιο εύκολα και ο θηλασμός εδραιώνεται. Ωστόσο μπορεί να σας φανούν χρήσιμα και τα ακόλουθα:
  • Σουτιέν θηλασμού
  • Μπλούζες ή φορέματα με κουμπιά, για ευκολότερη πρόσβαση του μωρού στο στήθος.
  • Πυτζάμες ή νυχτικά με κουμπιά για τον ίδιο λόγο.
  • Επιθέματα θηλασμού, για να αποφύγετε τους λεκέδες στα ρούχα, αν έχετε διαρροές.
  • Θήλαστρο για να αντλείτε το γάλα σε περίπτωση που θα χρειαστεί να βρίσκεστε μακριά από το μωρό σας ή αν έχετε ανεστραμμένες θηλές.
  • Μαξιλάρι θηλασμού. Ορισμένες γυναίκες το βρίσκουν πολύ χρήσιμο, καθώς προσφέρει άνετη και ασφαλή θέση για το μωρό και ανακούφιση για τη μέση τους.

Να θυμάστε ότι κάθε παραπάνω μέρα που θηλάζετε αποτελεί κέρδος για το μωρό σας, γι’ αυτό καλό θα είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας να ενημερωθείτε και να προετοιμαστείτε για τον θηλασμό, έτσι ώστε όταν έρθει το μωράκι σας να είστε έτοιμες