Θα χρησιμοποιήσετε μπιμπερό; Τι πρέπει να έχετε;Μπορεί ο θηλασμός να είναι υπέρτατο αγαθό, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις, που στην πράξη η μητέρα δεν μπορεί να προσφέρει αυτό το αγαθό στο νεογέννητό της. Πολλές νέες μητέρες αγνοούν τα βασικά, που τους χρειάζονται για να ταΐσουν τα παιδιά τους με μπιμπερό, γι’αυτό και εμείς φτιάξαμε τη λίστα με τα απαραίτητα.

ΜΠΙΜΠΕΡΟ
Θα χρειαστείτε τέσσερα έως έξι. Κυκλοφορούν στο εμπόριο σε μία πληθώρα σχημάτων και σχεδίων. Τελικά το παιδί σας θα αποφασίσει ποιο είδος του ταιριάζει καλύτερα.

ΠΙΠΙΛΕΣ
Χρειάζεστε τουλάχιστον ισάριθμες με τα μπιμπερό. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι ένα το είδος, που κυκλοφορεί στο εμπόριο, αλλά και πάλι τον πρώτο λόγο τον έχει το παιδί.

ΒΟΥΡΤΣΕΣ
Μία για τα μπιμπερό και μία μικρότερη για τις πιπίλες. Είναι απαραίτητες, καθώς όσο καλά και να τα πλύνετε με το σφουγγάρι, μένουν υπολείμματα γάλακτος σε σημεία, που δεν φτάνει το χέρι.

ΚΑΛΑΘΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ
Το χρησιμοποιούν οι μητέρες, που φοβούνται ότι θα χάσουν μέσα στο πλυντήριο πιάτων τα εξαρτήματα του μπιμπερό, αλλά και εκείνες, που δεν θέλουν να έρθουν σε επαφή με οποιοδήποτε άλλο σκεύος.

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗΣ
Αντί να βράζετε συνέχεια νερό και να τοποθετείτε εκεί μπιμπερό και πιπίλες, κατά την περίοδο που πρέπει να είναι όλα αποστειρωμένα, υπάρχει ειδικό μηχάνημα που κάνει αυτήν τη δουλειά σε λιγότερο χρόνο.

ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ
Ακόμα μία συσκευή, με την οποία γλιτώνετε χρόνο και χρήμα. Ζεσταίνει το γάλα στο μισό χρόνο, ενώ πολλά έχουν και φωτεινή ένδειξη, που σας ενημερώνει πότε έχει φθάσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

ΣΑΛΙΑΡΕΣ
Τα μικρά πανάκια, που βάζετε στον ώμο σας, όταν έχετε το παιδί στην αγκαλιά για να ρευτεί. Συχνά τα μωρά βγάζουν γουλίτσες γάλακτος και σίγουρα δεν θέλετε κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζετε μπλούζα.

ΤΣΑΝΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Απαραίτητη σε οικογένειας, που τα βρέφη… ταξιδεύουν. Έχετε τα μπιμπερό και τις πιπίλες συγκεντρωμένα, καθαρά, και γνωρίζετε πάντα πού θα τα βρείτε.