Θέλουμε να βγούμε και δεν μας αφήνει



Είναι που είναι δύσκολο για ένα ζευγάρι, που έχει παιδί, να μπορέσει ένα βράδυ να βγει έξω και να διασκεδάσει χωρίς αυτό, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις, που τα παιδιά βάζουν τα κλάματα και κάνουν "σκηνή", ακόμα κι αν μείνουν με τους αγαπημένους τους παππούδες.

Και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει η ρήση "το παιδί και το σκυλί, όπως το μάθεις" γι'αυτό φροντίστε από νωρίς, αυτή η διαδικασία να του γίνει συνήθεια. Εάν από μωρό μάθει ότι κάποιες φορές η μαμά και ο μπαμπάς θα φεύγουν το βράδυ την ώρα, που εκείνο θα κοιμάται, ΄τότε μεγαλώνοντας δεν θα του κακοφαίνεται τόσο.

Σκεφτείτε ότι κάπως έτσι τα παιδιά συνηθίζουν την απουσία του γονέα, που εργάζεται, άρα και αυτό μπορούν να το συνηθίσουν.

Σε περίπτωση, που δεν το έχετε εφαρμόσει από την περίοδο, που το παιδί δεν καταλαβαίνει και πολλά, και προσπαθείτε τώρα να το κάνετε πράξη, μην του το πείτε την τελευταία στιγμή και προπαντός μην του πείτε ψέμματα.

Όταν προγραμματίζετε μία σαββατιάτικη νυχτερινή έξοδο, ξεκινείστε από την αρχή της εβδομάδας να το προετοιμάζετε, να του λέτε ότι θα βγείτε. Την πρώτη φορά θα του κακοφανεί, τη δεύτερη μέρα θα το έχει ξανακούσει, την τρίτη θα του είναι κάπως πιο οικείο και, όταν τελικά θα έρθει το Σάββατο, θα το θεωρεί δεδομένο.

Ένα λάθος, που κάνουν πολλοί γονείς είναι να κοιμίζουν τα παιδιά, να έρχονται μετά οι παππούδες και να φεύγουν στα κρυφά. Κάτι τέτοιο, όμως, εγκυμονεί κινδύνους, καθώς εάν ξυπνήσει για τον οποιοδήποτε λόγο και δεν σας βρει εκεί, ενώ νόμιζε ότι ήσασταν, τότε σχεδόν κάθε βράδυ θα ξυπνά και θα σας αναζητά, για πολύ καιρό.

Να μην ξεχνάτε ότι, κάθε φορά που βγαίνετε, την επομένη πάλι θα έχετε τις υποχρεώσεις των παιδιών, γι 'αυτό θα πρέπει να είστε λίγο εγκρατείς, ενώ καλό θα ήταν να διασκεδάζετε, όταν την επόμενη μέρα θα έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο, ώστε να ξεκουραστείτε.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!