Σούπα με φακές



Συστατικά

Αν και οι φακές στο μυαλό όλων μας, έχουν συγκεκριμένη εικόνα σαν πιάτο από τα παιδικά μας χρόνια, εδώ βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική χρήση του τόσο υγιεινού όσπριου που θα λατρέψουν μικρού και μεγάλοι.
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ κόκκινες φακές
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 4 λάιμ
  • Μπούκοβο και δυόσμο για το γαρνίρισμα.

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μια φαρδιά κατσαρόλα
  • Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, την πάπρικα, το τζίντζερ και το ζωμό
  • Μόλις πάρει βράσει ο ζωμός προσθέτουμε τις φακές και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά
  • Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε και την κρέμα καρύδας.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα και στύβουμε 1/2 λάιμ πάνω από κάθε πιάτο σούπας
  • Γαρνίρουμε με μπούκοβο και ψιλοκομμένο δυόσμο


Πηγή: Cool Artisan