Χούμους μελιτζάνας



Σούπερ χούμους μελιτζάνας με θαλασσινό αλάτι και πάπρικα, ιδανικό για συνοδευτικό, αλλά και για να το απολαύσεις σκέτο, ως άλειμμα πάνω σε μια φέτα ψωμί ολικής.

Συστατικα

  • 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 3 μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (συν έξτρα για ράντισμα)
  • 3 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
  • Πάπρικα (προαιρετικά)

Οδηγιες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ταψί στρώνοντας το με λαδόκολλα.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα μεταφέρουμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.
  • Ξεπλένουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το ταχίνι, τις σκελίδες σκόρδου, αλάτι, το χυμό λεμόνι και λίγες κουταλιές της σούπας νερό. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
  • Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί και γίνει λείο και απαλό, το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  • Ραντίζουμε από πάνω με έξτρα ελαιόλαδο.
  • Για έξτρα διακόσμηση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ξύσμα από το λεμόνι, μερικά ρεβίθια και λίγα κυβάκια μελιτζάνας.


Πηγή: Cool Artisan