Φιλέτα μοσχαριού με ψητό μπρόκολο και πικάντικο dressing

Τρυφερά και ζουμερά φιλέτα στο τηγάνι με μπρόκολο φούρνου και καυτερό αρωματικό dressing:

Συστατικά (για 4 μερίδες)

2 μεγάλα μπρόκολα
6 κ. σούπας + ¾ φλ. ελαιόλαδο
½ κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ φλ. χυμός λεμονιού
3 κόντρα φιλέτα μοσχαρίσια (340 gr το ένα)
2 κ. γλυκού σπορέλαιο
1 φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
2 κ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
½ καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη 

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε δύο σχάρες στο επάνω 1/3 και στο κάτω 1/3 του φούρνου.

Κόψε το μπρόκολο σε φούντες μαζί με το κοτσάνι τους και μοίρασέ το σε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.

Ράντισε σε κάθε ταψί με τρεις κουταλιές λάδι και μπόλικο αλατοπίπερο και ανακάτεψε το μπρόκολο.

Ψήσε για περίπου 40 λεπτά, φροντίζοντας να αλλάξεις την θέση των ταψιών στον φούρνο στα μισά του χρόνου ψησίματος.

Βγάλε το μπρόκολο από τον φούρνο, πασπάλισε με επιπλέον αλατοπίπερο και άφησέ το στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το κρεμμύδι με τον χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι αλάτι.

Αλατοπιπέρωσε καλά τα φιλέτα απ’ όλες τις πλευρές τους και ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίξε το σπορέλαιο στο τηγάνι και τοποθέτησε δύο φιλέτα να ψηθούν (στεγνά) για περίπου πέντε λεπτά, χωρίς να τα αγγίξεις.

Γύρισέ τους πλευρά και ψήσε για άλλα άλλα πέντε λεπτά και έπειτα με την βοήθεια μιας λαβίδας κράτησέ τα όρθια με την πλευρά του λίπους να ακουμπάει στο τηγάνι για άλλα τρία λεπτά.

Μετάφερε τα φιλέτα σε ένα ξύλο κοπής και άφησέ τα να σταθούν για 10 λεπτά, χωρίς να τα αγγίξεις.

Σκούπισε τα πολλά υγρά από το τηγάνι και επανάλαβε την διαδικασία με το τρίτο φιλέτο.

Ρίξε τον κόλιανδρο, την κάπαρη, την πιπεριά και 3/4 του φλιτζανιού λάδι στο μείγμα κρεμμυδιού και ανακάτεψε καλά το dressing.

Κόψε τα φιλέτα σε λεπτές πλάγιες φέτες, αντίθετα με την φορά των ινών τους και μοίρασέ τα σε τέσσερα πιάτα.

Σέρβιρε με το ψητό μπρόκολο, περιχύνοντας με το πικάντικο dressing.

Πηγή: www.tlife.gr