Τι πρέπει να ξέρετε για το διαβήτη κύησης

Ο διαβήτης κύησης οφείλεται στο αυξημένο σάκχαρο στο αίμα και ταλαιπωρεί μικρό ποσοστό γυναικών που συλλαμβάνουν. Και πάλι όμως καλό είναι να γνωρίζετε κάποια πράγματα:

  • Η αλλαγή στην ευαισθησία των κυττάρων στην ινσουλίνη μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολές των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Είναι κάτι που επιβάλλεται να προσεχθεί για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή της εγκύου και του εμβρύου.

  • Η διάγνωση του διαβήτη κύησης δε γίνεται εύκολα. Χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και εξετάσεις. Πρακτικά, για να καταλήξει ο γιατρός ότι έχετε διαβήτη κύησης θα πρέπει να μελετηθούν κάποιοι δείκτες γλυκόζης και να είναι παραπάνω από το φυσιολογικό.

  • Όταν μια έγκυος διαγνωστεί με διαβήτη κύησης, θα πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένη διατροφή. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη πρόσληψη ασβεστίου, σιδήρου και μαγνησίου μετά το πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης.

  • Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα χρειαστεί συγκεκριμένη ποσότητα υδατανθράκων σε καθημερινή βάση και συνολικά πέντα γεύματα.

  • Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγονται τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης και τα τυποποιημένα σνακ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαβήτη κύησης, καθώς και για το συνιστώμενο διατροφολόγιο που αρμόζει στην περίπτωσή σας, εννοείται ότι θα απευθυνθείτε σε ειδικό.