Πότε κρίνεται απαραίτητη η καισαρική τομή


Η επιστήμη έχει κάνει τεράστια άλματα κι εκείνο που πλέον υπαγορεύει την ενδεδειγμένη μέθοδο τοκετού είναι η πορεία της εκάστοτε κύησης. Ποιες είναι λοιπόν εκείνες οι προϋποθέσεις που καθιστούν την καισαρική τομή την καλύτερη δυνατή επιλογή;

Όταν παρουσιάζονται προβλήματα στην εξέλιξη της εγκυμοσύνης, μπορεί να κριθεί απαραίτητος ο τοκετός η καισαρική τομή για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της μέλλουσας μαμάς και του εμβρύου.

Η καισαρική τομή είναι επιλογή αρκετών μαιευτήρων όταν πρόκειται για πολύδυμη εγκυμοσύνη, χωρίς απαραίτητα να έχουν υπάρξει επιπλοκές.

Αν μέσα από τις εξετάσεις διαπιστωθεί ότι το έμβρυο είναι άρρωστο και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η λύση δίνεται και πάλι με καισαρική. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει αν η θέση του εμβρύου δεν είναι η ενδεδειγμένη.

Επίσης, ο τοκετός μπορεί να γίνει με τη συγκεκριμένη μέθοδο για παθολογικούς λόγους που σχετίζονται με την εγκυμονούσα. Όπου παθολογικοί λόγοι βάλτε την υπέρταση, το διαβήτη κύησης, καρδιοπάθειες και πολλές ακόμα.

Μια ακόμα κατάσταση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις κάνει την καισαρική μονόδρομο είναι αιμορραγίες που παρατηρούνται στο τελευταίο στάδιο της κύησης.

Τέλος, πολλές γυναίκες που τα φέρνει έτσι η ζωή και είναι να γεννήσουν σε μεγάλη ηλικία, θεωρούν πιο ασφαλή την καισαρική σε σχέση με το φυσιολογικό τοκετό.

Παρά το γεγονός ότι φαντάζει προφανές, να ξεκαθαρίσουμε ότι η επιλογή μεθόδου τοκετού θα προκύψει μετά από διαβουλεύσεις με το γιατρό σας, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία της εγκυμοσύνης σας και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να γίνει.