Λαχταριστά κρουασάν σοκολάτας

Ιδανική επιλογή πρωινού, ειδικά αν τα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας. Συνδυάστε τα με μια κούπα ζεστό γάλα ή καφέ. 

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ.

  • Αυγό 1

  • Νωπή μαγιά 50 γρ.

  • Γάλα 1 ποτήρι

  • Βούτυρο 125 γρ.

  • Ζάχαρη 3 κουτ.σούπας

  • Αλάτι 1 κουτ.γλυκού κοφτό

  • Πραλίνα φουντουκιού 1 κουτί χλιαρή

  • Ελαιόλαδο 1 κουτ γλυκού κοφτό

Οδηγίες

Λιώνουμε τη μαγιά με χλιαρό γάλα και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει. Μετά σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (το βούτυρο λιωμένο & τη μάγια που έχει φουσκώσει) τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια και αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη αφού τη χωρίσαμε σε μπάλες και την κόβουμε στα 4 (δηλαδή τρίγωνα), τα τυλίγουμε και τα στρίβουμε όπως τα κρουασάν. Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν είναι ακόμη χλιαρά τα γεμίζουμε από το πλάι με την πραλίνα χλιαρή βάζοντάς τη σε κορνέ.

Πηγή: www.chefoulis.gr