Πώς θα καταλάβω ότι έχω ωορρηξία

Ας ξεκινήσουμε από το βασικό, το οποίο είναι ότι δεν μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς πότε έχετε ωορρηξία, έτσι ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος μέσω πιο συχνών σεξουαλικών επαφών με το σύντροφό σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αποκτήσετε μια χοντρική εικόνα, να υπολογίσετε δηλαδή στο περίπου πότε έχετε ωορρηξία και αυτό-ιδανικά-χωρίς να σας γίνει εμμονή. Αν έχετε σταθερό κύκλο, είναι πιο εύκολο να βρείτε με τη βοήθεια του ημερολογίου σας πότε αναμένεται η ωορηξία σας. Ουσιαστικά αυτό που θα κάνετε είναι να μετρήσετε δύο εβδομάδες από τη στιγμή που περιμένετε να αδιαθετήσετε. Η 14η μέρα και οι πέντε ενδιάμεσες θεωρούνται οι πιο γόνιμες ημέρες.

Για εκείνη τη-μεγάλη είναι η αλήθεια-μερίδα γυναικών που δεν έχουν σταθερό κύκλο, τα πράγματα δεν είναι εύκολα στον υπολογισμό και το μόνο που μπορούν να κάνουν, χωρίς και πάλι να είναι απόλυτα σωστό, είναι να παρατηρούν και να καταγράφουν τις αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματός τους ή άλλα συμπτώματα που έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας και σας παραπέμπουν σε ωορρηξία. Επειδή λοιπόν η αύξηση της θερμοκρασίας παραμένει μέχρι την ημέρα που θα αδιαθετήσετε, κάπως έτσι θα καταλήξετε στο πότε έχετε ωορρηξία. Όπως επίσης και όταν παρουσιάζονται συμπτώματα όπως κράμπες ή σημάδια αίματος συγκεκριμένες περίπου μέρες του μήνα.