Σημάδια ότι είσαι ανασφαλής στη σχέση σου

Πολλές σχέσεις καταλήγουν στο χωρισμό λόγω της ανασφάλειας του ενός ή του άλλου. Αν αναγνωρίζεις πως εσύ είσαι η ανασφαλής στη σχέση σου, θα βλέπεις ένα μοτίβο να επαναλαμβάνεται. Αρκετοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως αυτή την εξάρτηση την έχουν όσοι άνθρωποι δεν αγαπήθηκαν αρκετά ως παιδιά.

Διάφοροι ειδικοί όμως πιστεύουν πως μία τέτοια κατάσταση δημιουργείται και από τραυματικές σχέσεις που έχουμε ως ενήλικες. Είτε ισχύει το ένα είτε το άλλο, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ανασφάλεια και αυτό έχει κόστος στις εpωτικές σου σχέσεις!

Δεν μπορείς να ηρεμήσεις τον εαυτό σου

Κάθε φορά που το αγόρι σου δεν επικοινωνεί μαζί σου και δεν ξέρεις που βρίσκεται, αγχώνεσαι. Το μυαλό σου παίρνει στροφές και φτιάχνεις ιστορίες για το τι κάνει και με ποια παρέα είναι. Ουσιαστικά πιστεύεις ότι δεν ενδιαφέρεται για εσένα, ό,τι κι αν πραγματικά συμβαίνει.

Αυτές τις σκέψεις ούτε τις ελέγχεις, ούτε μπορείς να ηρεμήσεις τον εαυτό σου. Είναι ένα σημάδι πως είσαι ανασφαλής στη σχέση σου και πρέπει να βρεις τρόπους για να έχεις αυτοέλεγχο. 

Τον χωρίζεις συνεχώς

Κλασικό σημάδι ανασφάλειας σε μία σχέση είναι η έλλειψη σταθερότητας. Ακόμα κι αν αγαπάς τον άλλον, δεν κρατιέσαι από το να χωρίσεις χωρίς σοβαρούς λόγους και να τα βρίσκεις συνεχώς.

Μία τέτοια συμπεριφορά δεν είναι υγιής και σίγουρα δεν καταλήγει καλά μία τέτοια σχέση. Ακόμα κι αν τα βρίσκετε με το αγόρι σου, η ουσία του προβλήματος δε λύνεται. Απλώς με αυτόν τον τρόπο καθησυχάζεις τον εαυτό σου από το άγχος του χωρισμού. 

Νιώθεις μόνη

Όταν έχεις σχέση με έναν άνθρωπο, δεν είναι συνηθισμένο να αισθάνεσαι μόνη. Ακόμα κι αν προσπαθείς να έχεις περισσότερη επαφή αν αισθάνεσαι πως δεν σε καταλαβαίνει ο σύντροφός σου, μπορεί να οφείλεται στο ότι είσαι ανασφαλής στη σχέση σου. Όμως οι σχέσεις χρειάζονται συνεχή προσπάθεια και επικοινωνία για να λειτουργούν σωστά.

Διαλέγεις τα λάθος άτομα

Σημάδι ανασφάλειας είναι και οι επιλογές μας σε συντρόφους. Συχνά οι γυναίκες που νιώθουν έτσι, επιλέγουν άτομα που τις κρατούν ανασφαλείς. Είτε δε μιλούν για τα συναισθήματά τους, είτε δε βλέπουν άμεσα μία δέσμευση κάτι που κάνει την ανασφάλεια μεγαλύτερη.

Είναι απόλυτα φυσικό να θες να ξέρεις που οδεύει η σχέση σου με έναν άνθρωπο, οπότε είναι καλό να συζητήσεις για ένα τέτοιο θέμα με το αγόρι σου. 

Πηγή: www.ediva.gr