Πρόγραμμα προπόνησης για σφιχτό σώμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι πάνε στο γυμναστήριο και απλά σπαταλάνε το χρόνο τους, αφού δε γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Εάν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία, διαβάστε παρακάτω ένα πρόγραμμα προπόνησης για να δυναμώσετε τη μυϊκή σας μάζα και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Εφ'όσον θέλετε να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να ξεκινήστε κάνοντας ασκήσεις με βάρη. Αρχίστε σιγά-σιγά, σηκώνοντας λίγα κιλά και όσο περνάει ο καιρός να βάζετε όλο και περισσότερα.

Μην ξεχνάτε κατά τη διάρκεια των ασκήσεων να έχετε πάντα σφιχτή την κοιλιά σας, ώστε να γυμνάζετε συνέχεια τους κοιλιακούς σας. Όσο περισσότερο γυμνάζετε τον πυρήνα του σώματός σας, τόσο πιο σταθερή βάση δημιουργείται και τα άκρα σας συνεργάζονται καλύτερα. 

Κάντε βαθιά καθίσματα. Τα καθίσματα είναι μια σύνθετη άσκηση, για όλο το σώμα, που δυναμώνει περισσότερες από μία ομάδα μυών. Αυτή η προπόνηση γυμνάζει τους γλουτούς, ενισχύει το σώμα και σας βοηθάει να κάψετε πολλές θερμίδες.

Για να χάσετε κιλά και να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε καθίσματα μαζί με άλμα.

Κάντε διάδρομο. Μια από τις καλύτερες ασκήσεις για να γυμνάσετε τη μυϊκή σας μάζα είναι το τρέξιμο. Βάλτε το διάδρομο τους γυμναστηρίου σε μια μικρή κλίση και ξεκινήστε με ένα απλό περπάτημα και στη συνέχεια αυξήστε την ένταση.

Τέλος, μην ξεχνάτε πριν από κάθε προπόνηση να κάνετε ζέσταμα και όταν τελειώνετε να κάνετε ένα καλό στρέτσινγκ.

Πηγή: www.govastileto.gr