Μαμάδες, προσοχή στη Mηνιγγίτιδα B!


Σα χθες φαντάζει το περιστατικό θανάτου ενός βρέφους στην Κρήτη από μηνιγγίτιδα Β. Για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα φέτος, ελάτε να δούμε κάποια πράγματα για την εν λόγω νόσο.

Όλες οι μαμάδες ξυπνάμε και κοιμόμαστε με τη σκέψη να είναι πάντοτε υγιές το παιδί μας. Ιδανικά θα θέλαμε να μην…αρπάξει ούτε ένα απλό συνάχι, αλλά φυσικά δε μιλάμε για ρεαλιστική προσδοκία.

Τουλάχιστον επιβάλλεται να λειτουργήσουμε προληπτικά σε σοβαρές νόσους όπως η μηνιγγίτιδα Β και ιδιαίτερα τώρα το φθινόπωρο που οι ιώσεις είναι σε έξαρση.

Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι η μηνιγγίτιδα προσβάλει κατά κόρον μωρά και νήπια και μπορεί να προκαλέσει από μόνιμες αναπηρίες μέχρι και απώλεια της ίδιας της ζωής!

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα με δεδομένο ότι μεταδίδεται πολύ εύκολα. Αρκεί ένα φιλί στο παιδί ή ένας βήχας στο χώρο όπου κινείται και έτσι απλά κόλλησε!

Επικοινωνήστε λοιπόν άμεσα με τον παιδίατρό σας και προγραμματίστε μαζί του να εμβολιαστεί το αγγελούδι σας κατά της μηνιγγίτιδας B. Και φυσικά μην παραλείψετε ούτε μία δόση του εμβολίου.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι έχουν παρατηρηθεί περισσότερα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε παιδιά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο, Βέροια, Κομοτηνή, Τρίπολη και Σκύρο).