Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Το αρνάκι είναι και τέλειο φαγητό για τραπεζώματα ή για τις περιπτώσεις που δεν έχετε ψησταριά, αλλά θέλετε να απολαύσετε τη γλύκα από το αρνί.

Η συνταγή είναι απλή, οπότε αν σε έπιασε λίγο το άγχος που θα πας να μαγειρέψεις αρνί, άστο στην άκρη.

Τα υλικά δεν είναι πολλά και σκέψου πως θα τα κάνεις όλα σε ένα ταψί και έπειτα το ψήσιμο όλο θα το κάνει ο φούρνος. Βάλε και ένα ξυπνητήρι για να είσαι σίγουρη ότι δε θα κάψεις το φαγητό και τέλος. Κανένας κόπος.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 1/2 κιλά αρνί γάλακτος

  • 12 πατάτες μεγάλες

  • χυμό από 2 λεμόνια

  • ξύσμα από 2 λεμόνια

  • 1κ.σ ρίγανη

  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

  • 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

  • 3κ.σ μουστάρδα

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 φλ. νερό

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο

  • αλάτι και διάφορα πιπέρια

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις. Έπειτα, σε μπολ ρίξε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη μουστάρδα.

Ανακάτεψε πολύ καλά το μείγμα, μέχρι να έχει μια υφή σαν κρέμα. Θα σου προτείναμε να το χτυπήσεις με σύρμα το μείγμα και όχι με πιρούνι, για να έχεις την επιθυμητή υφή πιο εύκολα και γρήγορα.

Καθάρισε, πλύνε και κόψε τις πατάτες σου-όποιο σχήμα σε βολεύουν. Ρίξε τις πατάτες στο μείγμα με τη μουστάρδα και ανακάτεψέ τες. Στη συνέχεια, ρίξ'τες στο ταψί και άπλωσε τες-το ζουμί κράτα το.

Ρίξε τις σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα και τα κλωναράκια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι στο ταψί. Κάνε χαρακιές στο αρνί σου και αλατοπιπέρωσέ το.

Ρίξε από πάνω το μείγμα της μουστάρδας που είχες τις πατάτες και άλειψέ το καλά. Τέλος, πρόσθεσε το νερό.

Κάλυψε το ταψί με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο για να σφραγίσεις καλά. Ψήσε για μια ώρα στους 200 και μετά τη μία ώρα, ξεσκέπασέ το και ψήσε το αρνάκι στους 180 για ακόμα περίπου μια ώρα.

Θα πρέπει η πέτσα από το αρνί να έχει ροδίσει και το φαγητό να έχει πιει τα νερά του. Αυτό ήταν έτοιμο για σερβίρισμα!

Bonus Tips

Δώσε ακόμα περισσότερη νοστιμιά στο αρνάκι σου προσθέτοντάς του λεμονοπίπερο. Το λεμονοπίπερο είναι ένα μείγμα που θα βρεις στα σούπερ μάρκετ που έχει πολύ ωραία γεύση και δίνει ένταση στο κρέας.

Επίσης, η επιλογή της μουστάρδας σου μπορεί να είναι είτε απλή, είτε ντιζόν, είτε οποιαδήποτε άλλη με ιδιαίτερη γεύση σου αρέσει.

Τέλος, θα σου προτείναμε 10 λεπτά πριν κλείσεις το φαγητό να προσθέσεις κύβους από κεφαλογραβιέρα. Έτσι, θα μπορείς να έχεις σε μια μπουκιά πατάτα, κασέρι και αρνί. Θα ξετρελαθείς!

Πηγή: www.ediva.gr