5 tips για σχέσεις από απόσταση

Σου έχουμε μερικές εξαιρετικές συμβουλές για να μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε και οι δυο σας όσο καλύτερα γίνεται.

Φυσικά οι στιγμές επανένωσης είναι μοναδικές, αλλά για αυτό το χώρια διάστημα καλό είναι να υπάρχει μια ψυχραιμία.

Επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία

Δεν εννοούμε να είστε και οι δύο με το κινητό στο χέρι και με το που πάτε σπίτι με τον υπολογιστή αγκαλιά. Αυτό που εννοούμε είναι να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας. Να τσεκάρετε ανά διαστήματα ότι είστε στην ίδια σελίδα και ότι δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Θα υπάρχουν στιγμές που δε θα μιλήσετε πιθανώς για 1-2 μέρες λόγω φόρτου εργασίας. Δε χρειάζεται να υστεριάσεις. Ούτε να γκρινιάξεις γιατί δε σου έστειλε.

Μπορείς να στείλεις εσύ ένα μήνυμα. Πες του "εδώ όλα καλά, ελπίζω και εκεί, μου λείπεις. Θα περιμένω μήνυμα σου όταν ξεμπερδέψεις".

Δε χρειάζεται να περιμένεις από τον άλλο και ένα τόσο απλό και γλυκό μήνυμα δείχνει τι νιώθεις και ότι κατανοείς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύντροφός σου.

Με μια τέτοια καλή επικοινωνία μεταξύ σας, θα γλιτώσετε πολλές ώρες καυγά μέσω βίντεο-κλήσης.

Κάντε πρόγραμμα

Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι, μιας και το πρόγραμμα πολλές φορές αλλάζει απρόοπτα. Παρ'όλα αυτά θέστε μια μέρα που είναι σίγουρα πιο χαλαρή και άνετη και για τους 2 σας και ορίστε την σαν τη μέρα που ό,τι και να γίνει θα μιλήσετε.

Στο ενδιάμεσο βέβαια, μπορείτε να ανταλλάσσετε πονηρά μηνύματα και φωτογραφίες, έτσι για να κρατάνε το πάθος μόνιμα ζωντανό. Να ξέρεις η απόσταση σε αυτό το κομμάτι κάνει πολύ καλό!

Η ζωή συνεχίζεται ακόμα και αν δεν είναι δίπλα σου

Μη μαραζώσεις πάνω από τον υπολογιστή περιμένοντας πότε θα μιλήσετε. Κανόνισε να βγεις με τις φίλες σου, πήγαινε για ψώνια, για μια βόλτα για ποτό. Επειδή δεν είστε μαζί δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγαίνεις.

Το ίδιο ισχύει και για το σύντροφό σου. Μην του απαγορεύσεις να βγαίνει και να περνάει καλά απλά και μόνο επειδή δεν είστε μαζί.

Γιατί το σπίτι, δουλειά και πάλι από την αρχή μόνο μιζέρια και προβλήματα θα φέρει. Η ζωή συνεχίζεται κανονικά, απλά με μια μικρή διαφορά- αυτή της απόστασης.

Απόσταση και συναισθήματα

Άλλο ένα μεγάλο μάθημα είναι η έκφραση των συναισθημάτων. Καλό το να κάνεις Skype και να λες τις καθημερινές βλακείες, περί ανέμων και υδάτων. Ωραία είναι και αυτά. Μη φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου όποια και αν είναι αυτά.

Η απόσταση δημιουργεί και ένα κενό αντίληψης. Αν δε σου αρέσει κάτι, αν κάτι πάει στραβά ή αν απλά έχεις ένα χείμαρρο συναισθημάτων που θέλεις να εκφράσεις, κάν'το.

Ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει από μια οθόνη αν εσύ είσαι χάλια και του λείπεις. Ακόμα και αν έχεις όρεξη για πιο πονηρές κουβέντες, μίλα, προκάλεσέ το εσύ. Γενικά μην κρατάς τα συναισθήματά σου γιατί θα σκάσεις.

Να βρίσκεστε στην πρώτη ευκαιρία

Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο, αλλά όταν παρουσιάζεται ευκαιρία, εκμεταλλεύσου την. Έστω για 2 μέρες, έστω για μια. Πίστεψέ μας, αυτή η αγκαλιά, το φιλί, η μυρωδιά του συντρόφου σου θα είναι αρκετή.

Ακόμα και μαλωμένοι να είστε και βρεθεί ευκαιρία, μη μουλαρώσεις και δεν πας από τα νεύρα σου. Πήγαινε και θα δεις πως ακόμα και να καυγαδίσετε από κοντά, θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Πηγή: www.ediva.gr