Κυδωνάτες πατάτες με βούτυρο, τριμμένη φέτα και πάπρικα

Σήμερα θα σου δείξουμε πώς να κάνεις νόστιμες κυδωνάτες πατάτες με βούτυρο, τριμμένη φέτα και πάπρικα!

Η συνταγή δεν απαιτεί καθόλου λάδι και είναι εξαιρετικά απλή. Τα υλικά από ό,τι καταλαβαίνεις είναι ελάχιστα και σου βγάζει ένα φαγητό μούρλια.

Επίσης, μπορεί να αποτελέσει ιδανικό συνοδευτικό για το τραπέζι σου αν θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό από τις κλασικές τηγανητές πατάτες ή πατάτες α λα κρεμ. Σήκωσε τα μανίκια και εμπρός στην κουζίνα για μαγείρεμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • πάπρικα
  • ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


Πλύνε καλά τις πατάτες σου και βράστες σε μπόλικο, αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Δε θέλεις να γίνουν πολύ μαλακές όπως τις βράζεις για να τις κάνεις μετά πουρέ. Θέλεις λίγο να κρατάνε.

Αφού μαλακώσουν, κόψ'τες κυδωνάτες. Για να μην κάψεις τα δαχτυλάκια σου, περίμενε πρώτα λίγο να κρυώσουν και έπειτα κόψ'τες. Μη φοβάσαι ότι θα κρυώσουν, μιας και θα ξαναμαγειρευτούν.

Σε ένα τηγάνι βάλε το βούτυρο να λιώσει και ρίξε και το σκόρδο. Βάλε τις πατάτες στο τηγάνι και γύρισέ τες από όλες τις μεριές έτσι ώστε να πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφί χρώμα. Μην ξεχάσεις να αλατίσεις ελαφρώς τις πατάτες σου.

Μόλις ροδίσουν, στράγγιξέ τες σε απορροφητικό χαρτί. Βάλ'τες έπειτα σε ένα πιάτο, τρίψε από πάνω τη φέτα και πρόσθεσε όση ρίγανη, πιπέρι και πάπρικα θέλεις. 

Bonus Tips

Στις πατάτες σου στο τέλος μπορείς να προσθέσεις όποια μυρωδικά σου αρέσουν, δεν υπάρχει περιορισμός-αρκεί να ταιριάζουν γευστικά. Αν το σκόρδο δε σου αρέσει, μπορείς είτε να το βγάλεις εντελώς, είτε να το χρησιμοποιήσεις σε σκόνη, όπου η γεύση είναι πολύ πιο ήπια.

Τέλος, μαζί με τη φέτα μπορείς να βάλεις και λίγη τριμμένη παρμεζάνα για ακόμα πιο έντονη γεύση. Αν επιλέξεις να το κάνεις και εσύ, πρόσεχε λίγο πόσο θα αλατίσεις τις πατάτες σου.

Πηγή: www.ediva.gr