6 τρόποι για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι από το μηδέν

Το να μάθεις να γυμνάζεσαι από το μηδέν, ακόμα κι αν είσαι αρχάρια με τη γυμναστική, μπορεί να ακούγεται δύσκολο. Το fitness έχει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία και τη διάθεση. Μερικά από αυτά είναι ο έλεγχος και η απώλεια βάρους και η απόκτηση ενέργειας. Όταν δεν έχεις γυμναστεί ποτέ ή για πολύ καιρό, δε θα δεις άμεσα ένα σώμα όπως των γυμναστριών ή των μοντέλων. Μπορεί ακόμα και να μπερδευτείς με τον τρόπο που πρέπει να ξεκινήσεις την προσπάθειά σου. Δεν πρέπει να ανησυχείς όμως γιατί παρακάτω θα δεις έναν οδηγό για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι από το μηδέν. Η γυμναστική θα σου δώσει χαρά και ευεξία για να υποδεχτείς το σώμα των ονείρων σου.

Δες τη γυμναστική θετικά

Η γυμναστική είναι το μέσο για να έχουμε δυνατό και υγιές σώμα και πνεύμα. Το να αναπτύξεις μία θετική συμπεριφορά απέναντι στο fitness θα σε προετοιμάσει να αλλάξεις αρκετά πράγματα στη ζωή σου. Αυτό που θα πρέπει να ξέρεις από την αρχή είναι ότι, όπως όλα τα πράγματα στην καθημερινότητά μας, έτσι και η γυμναστική έχει αναβολές, επιτυχίες αλλά και αποτυχίες. Κάποιες φορές θα δυσκολευτείς και κάποιες θα τα καταφέρνεις σε ένα άθλημα της επιλογής σου. Η αποτυχία όμως στο fitness δε σημαίνει τίποτα όταν αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση και ειδικότερα όταν μπορείς να αρχίσεις την προσπάθεια ξανά και ξανά.

Θέσε στόχους

Οι στόχοι είναι πολύ σημαντικοί για το fitness. Για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι από το μηδέν, το κίνητρό σου πρέπει να είναι ξεκάθαρο, όπως και οι στόχοι σου. Ίσως το κάνεις για απώλεια πόντων και κιλών, για καλύτερη υγεία ή για καλύτερη ποιότητα ζωής. Όλα αυτά είναι μέρος της καθημερινής γυμναστικής και μόλις δεις τη διαφορά που θα κάνει στη ζωή σου, θα θέτεις συνεχώς νέους πιο υψηλούς στόχους. 

Κάνε γυμναστική με παρέα

Είναι πολύ πιο εύκολο αλλά και ωραίο να γυμνάζεσαι με παρέα. Ειδικά όταν γυμνάζεσαι από το μηδέν, η φίλη ή ο φίλος σου θα σου δώσουν επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσεις. Η παρέα και η κοινωνικότητα είναι από τους κύριους λόγους που πολλοί άνθρωποι γράφονται στο γυμναστήριο αντί να γυμνάζονται από το σπίτι.

Κάνε γυμναστική παντού

Το να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση είναι μία καθημερινή διαδικασία. Ακόμα και 15 επιπλέον λεπτά καθημερινά, κάνουν τη διαφορά. Ξεκίνα να ανεβαίνεις σκάλες αντί να χρησιμοποιείς το ασανσέρ ή να περπατάς μέχρι το περίπτερο αντί να παίρνεις το αυτοκίνητο. Η δραστηριότητα αυτή θα δώσει στο σώμα σου επιπλέον αντοχή και θα σε διευκολύνει στο ξεκίνημά σου.

Ξεκίνα να γυμνάζεσαι από το μηδέν

Ξεκίνα με 30 λεπτά άσκησης την ημέρα, που σταδιακά θα αυξήσεις. Μπορείς να αρχίσεις με χορό, γιόγκα, κολύμπι ή τρέξιμο. Μπες σε αυτή τη ρουτίνα κάθε μέρα. Μπορείς επίσης να κάνεις και διαφορετικά είδη γυμναστικής για να μη βαρεθείς. Θα δεις άμεσα διαφορά στο βάρος και τη διάθεσή σου. 

Βελτίωσε τη διατροφή σου

Ανάλογα τους στόχους σου, μπορείς να ακολουθήσεις μία συγκεκριμένη διατροφή ή απλώς να βελτιώσεις την υπάρχουσα διατροφή σου. Λένε πως η διατροφή είναι το 70% στην προσπάθεια μας για απώλεια βάρους, όμως δεν είναι μόνο το βάρος που πρέπει να σκεφτείς. Όταν σταματήσεις να τρως ζάχαρη, junkfood και βαριά γεύματα το βράδυ, θα δεις τεράστια διαφορά στην υγεία και την ομορφιά σου. Πολλές φορές η κακή διατροφή προκαλεί ακμή και προβλήματα υγείας, ενώ η έλλειψη βιταμινών μπορεί να σε κάνει να νιώθεις κουρασμένη ή λυπημένη. Όλα αυτά θα αλλάξουν όταν αλλάξεις τη διατροφή σου και ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι από το μηδέν.

Πηγή: www.ediva.gr