10 λόγοι που δε φτάνεις στην απόλυτη κορύφωση

Έρευνες έχουν δείξει ότι πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να "τελειώσουν" κατά τη διάρκεια του sex. Φυσικά οι λόγοι που μπορούν να παίζουν ρόλο σε αυτό είναι πολλοί.

Μπορεί να είναι κάποιο θέμα ορμονολογικό, ηλικιακό- όταν είσαι πιο νέα και δεν ξέρεις ακόμα πώς ακριβώς και τι σου αρέσει. Έχει να κάνει επίσης και με το αν αυτοικανοποιείσαι, αν είναι περιστασιακός ο σύντροφος και τέλος παίζει ρόλο η ψυχολογία.

Το θέμα είναι γιατί δε φτάνεις πάντα στην κορύφωση; Πέρα από όλα αυτά τα πολύ λεπτομερειακά, ποιοι είναι μερικοί από τους συνηθέστερους λόγους που δε φτάνεις στην απόλυτη κορύφωση;

Μείνε μαζί μας μέχρι το τέλος του άρθρου και θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Πάντως αυτό που έχουμε να σου πούμε είναι να μη φοβάσαι να εκφράζεις αυτό που θέλεις και να λες πώς το προτιμάς γιατί κρίμα είναι να παίρνεις μισή ικανοποίηση.

Δε σε ελκύει ο άλλος

Μερικές φορές η ανάγκη μας να κάνουμε sex παραβλέπει κάποια πράγματα όπως ότι δε μας αρέσει πραγματικά ο άλλος. Συμβαίνει και φυσικά είναι ο λόγος που απλά ο άλλος σε ξενερώνει και δεν έχεις διάθεση να κάνεις κάτι παραπάνω μαζί του.

Οπότε πριν βιαστείς να πέσεις στο κρεβάτι μαζί με κάποιον, βεβαιώσου ότι σε ελκύει.

Ο σύντροφός σου δεν ελκύεται από σένα

Σε κανένα και καμιά δεν αρέσει να μην αρέσει στον εpωτικό του σύντροφο. Είναι χτύπημα στην αυτοπεποίθηση. Υπάρχει όμως και αυτή η πιθανότητα.

Όπως και σε μας τυχαίνει να κάνουμε "κακό" sex με κάποιον γιατί δε μας ελκύει, έτσι μπορεί να συμβεί και στο σύντροφό μας. Κάπως έτσι πάει το όλο θέμα στραβά και η κορύφωση γίνεται όνειρο θερινής νυχτός.

Δεν απολαμβάνεις το sex με το σύντροφό σου

Το ότι δεν απολαμβάνεις το sex με το σύντροφό σου είναι μια πικρή ιστορία. Σε αυτό το σημείο να σου πούμε ότι χρειάζεται λίγη επικοινωνία και στον τομέα αυτό.

Δε σου λέω να λύσετε το κυπριακό, αλλά δεν υπάρχει πάντα αυτόματη χημεία και για αυτό δεν είναι να κακό να εκφράσετε εκείνη την ώρα αν δε σας αρέσει κάτι. Άλλωστε στόχος είναι η ικανοποίηση και των δύο.

Δεν έχεις ερεθιστεί αρκετά

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί άντρες και γυναίκες είναι ότι βιάζονται να μπουν στο ψητό, με αποτέλεσμα να μην έχεις ερεθιστεί αρκετά και αυτό να μη σε αφήνει να φτάσεις στην κορύφωση.

Τα παιχνίδια είναι απολαυστικά, μην τα προσπερνάς. Και σίγουρα μη βιαστείς να πεις πως δεν είσαι και πολύ fan των προκαταρκτικών. Δοκίμασε και δώσε λίγο χρόνο παραπάνω και μετά σύγκρινε αποτελέσματα.

Δε νιώθεις άνετα με το σώμα σου

Αυτή η ανασφάλεια με το αν έχουμε ωραίο σώμα ή όχι πρέπει να λάβει τέλος. Καμιά δεν έχει το τέλειο σώμα. Αν δεν αρέσει στον άλλον και σε απορρίψει απλά και μόνο για αυτό, δικό του πρόβλημα.

Αν αγαπάς το σώμα σου και νιώθεις άνετα όπως και να είναι αυτό, τότε αυτό θα δει και ο άλλος. Άμα το κρύβεις και ντρέπεσαι, τότε κανείς δε θα ευχαριστηθεί το sex. Χαλάρωσε και απόλαυσε το!

Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος να το απολαύσεις

Το ένα στα γρήγορα πολλές φορές δεν είναι αρκετό για εμάς τις γυναίκες. Όσο να πεις χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο σε σχέση με τους άντρες και για αυτό και δεν "τελειώνουμε". Μη σε στεναχωρεί αυτό.

Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις το πως βλέπεις την κατάσταση. Δες πιο "αντρικά". Γρήγορο sex απλά για την εκτόνωση. Θα το δεις, θα το ευχαριστηθείς περισσότερο.

Είσαι αγχωμένη ή στρεσαρισμένη

Άγχος, στρες και οποιαδήποτε άλλη αρνητική σκέψη να λείπουν από το κρεβάτι εκείνη τη στιγμή. Πραγματικά σε εμποδίζουν από τον απόλυτο oργασμό.

Ξέρoυμε, δεν είναι διακόπτης να πεις τώρα δεν αγχώνομαι, όμως αν χαλαρώσεις και αφεθείς, όλα θα τα ξεχάσεις. Ούτε άγχη, ούτε δουλειές, ούτε υποχρεώσεις.

Δεν έχεις χημεία με τον εpωτικό σου σύντροφο

Δυστυχώς δεν ταιριάζουμε σεξουαλικά με όλους. Με κάποιους, όσο και να προσπαθήσεις, απλά δεν υπάρχει χημεία. Δε φταις εσύ, δε φταίει εκείνος, απλά ρε παιδί μου το μεταξύ σας στο συγκεκριμένο τομέα δεν αποδίδει.

Μην το πιέσεις. Το δοκίμασες μια, δυο, τρεις, πέντε, δέκα φορές. Δε σας βγαίνει. Η ζωή είναι μικρή για να κάνεις κακό sex.

Υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια της πράξης

Ναι, ο πόνος μπορεί να είναι άκρως ξενερωτικός παράγοντας, γι'αυτό και είναι ξεκάθαρα στο χέρι σου να πεις ότι πονάς και να το δοκιμάσετε κάπως αλλιώς.

Αν ο πόνος συνεχίζει, καλό θα ήταν να κάνεις μια επίσκεψη στο γυναικολόγο σου. Σίγουρα θα μπορέσει να σου δώσει κάποια λύση και εξήγηση γιατί μπορεί να συμβαίνει.

Δεν εκφράζεις τι θέλεις

Θα κλείσουμε με αυτό το λόγο, γιατί σε περίπτωση που δεν το έχουμε αναφέρει και δεν το έχουμε τονίσει αρκετά, θα το κάνουμε τώρα. Πες τι θέλεις, πώς το θέλεις, τι σου αρέσει, τι δε σου αρέσει!

Δεν είσαι φιλική συμμετοχή! Όσο ευχαριστιέται ο ένας, πρέπει να ευχαριστιέται και ο άλλος. Μη φοβάσαι να πεις τι θέλει επειδή μπορεί να στραβώσει ο άλλος.

Αν στραβώσει πραγματικά, είναι πρόβλημα και κόμπλεξ δικό του. Το sex είναι για να το απολαμβάνουν δυο, αν ήταν να το απολαμβάνει ένας, υπάρχει και η αυτοϊκανοποίηση.

Πηγή: www.ediva.gr