Συνταγή για τέλειο παντεσπάνι

Βρήκαμε τη συνταγή για να φτιάξεις το τέλειο παντεσπάνι-είτε είναι απλό βανίλιας, είτε σοκολατένιο. Αυτό που όταν το κόβεις δε σπάει, δεν έχει περιττά τρίμματα και που όταν το κάνεις σε τούρτα, απλά είναι τόσο αφράτο που χαίρεσαι να το κόβεις με το πιρούνι!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 6 μεγάλα αυγά

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

  • 2 βανίλιες

  • 35 γρ. κορν φλάουρ

  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

  • 2 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση


Σπάσε τα αυγά και χώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους. Πάρε τους κρόκους και χτύπα τους μαζί με τα 2/3 της ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

Στο τέλος πρόσθεσε και τις βανίλιες στο μείγμα και ανακάτεψε λίγο ακόμα. Ρίξε το μπέικιν στο αλεύρι και κοσκίνισέ το σε ένα μπολ. Κοσκίνισε και το κορν φλάουρ.

Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μια ωραία μαρέγκα. Πρόσθεσε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα σου.

Έπειτα με μια σπάτουλα ρίξ'την στα χτυπημένα αυγά και ανακάτεψε απαλά. Πρόσθεσε το αλεύρι και το κορν φλάουρ συνεχίζοντας να ανακατεύεις απαλά.

Βουτύρωσε ένα ταψάκι 32εκ. και στον πάτο στρώσε μια λαδόκολλα. Ρίξε το μείγμα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για μισή ωρίτσα.

Αφού το βγάλεις από το φούρνο περίμενε 10 λεπτά να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρισε. Έτοιμο το αφράτο παντεσπάνι σου!

Μικρά μυστικά

Για να έχεις ένα αφράτο παντεσπάνι, θα σου προτείναμε να έχεις το ταψάκι έτοιμο βουτυρωμένο. Όσο λιγότερο "κάθεται" το μείγμα τόσο καλύτερα.

Οπότε με το που τελειώσεις με το ανακάτεμα, κατ' ευθείαν στο ταψί και έπειτα στο φούρνο για ψήσιμο. Επίσης, φρόντισε τα αυγά σου να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το αλεύρι μην το λυπηθείς, κοσκίνισέ το και δεύτερη και τρίτη φορά!

Πηγή: www.ediva.gr