Ποιες φράσεις πρέπει να λέτε συχνά στα παιδιά

Λίγο οι ρυθμοί της καθημερινότητας, λίγο ότι κάποια πράγματα τα θεωρούμε αυτονόητα και το αποτέλεσμα είναι ότι ξεχνάμε να πούμε κάποιες σημαντικές φράσεις στα παιδιά μας. Το mother.gr καταγράφει τις κυριότερες από αυτές.

"Σε αγαπώ σαν τη ζωή μου!"

Μπορεί να φαντάζει αυτονόητο ως πραγματικότητα, όμως είναι ό,τι καλύτερο να το εκφράζετε και με λόγια στο παιδί. Είναι δεδομένο ότι θα νιώσει υπέροχα και φυσικά δεν πρόκειται να βαρεθεί να ακούει τη συγκεκριμένη φράση!

"Πώς μπορώ να βοηθήσω;"

Φυσικά και το παιδί γνωρίζει ότι το πρώτο σας μέλημα είναι η δική του ευτυχία, όμως είναι καλύτερο πού και πού να δείχνετε μια παραπάνω προθυμία να κάνετε πράγματα για εκείνο. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο σε περιπτώσεις που είναι κακοδιάθετο ή σε αδιέξοδο.

"Αν θέλεις να μιλήσεις, είμαι εδώ"

Υπάρχει περίπτωση να βλέπετε το παιδί σας προβληματισμένο, σχεδόν «σκασμένο», όμως να μη θέλει να μοιραστεί μαζί σας αυτό που του προκαλεί την κακή διάθεση. Μην το πιέσετε να σας μιλήσει εκείνη τη στιγμή, απλά δώστε του το ελεύθερο να το κάνει όταν νιώσει έτοιμο. Ακόμα και αν τελικά επιλέξει να το κρατήσει μέσα του, το σίγουρο είναι ότι θα έχει εκτιμήσει δεόντως την προθυμία σας και τη διακριτική σας στάση.

"Μη σταματάς την προσπάθεια"

Νομοτελειακά θα υπάρξουν στιγμές που το παιδί σας θα «λυγίσει», θα χάσει το κουράγιο του και θα σκεφτεί να σταματήσει την προσπάθεια για κάτι που θέλει να πετύχει. Εκεί λοιπόν πρέπει να έρθετε εσείς να το στηρίξετε με λόγια και έργα να βρει τη δύναμη να συνεχίσει μέχρι τέλους.