Πρησμένα μάτια και μαύροι κύκλοι: Τρόποι αντιμετώπισης

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Τα δικά μας όμως πολλές φορές φαίνονται πρησμένα, κουρασμένα, με μαύρους κύκλους και ρυτίδες. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν μέσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα οποία έχετε στο σπίτι σας, ώστε τα μάτια σας να δείχνουν ξεκούραστα.

5 απλοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τα πρησμένα μάτια και τους μαύρους κύκλους

Τσάι


Το τσάι περιέχει φυσικές τανίνες, είναι ένα ήπιο διουρητικό και χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τις γιαγιάδες μας, αλλά και σήμερα από τα μοντέλα, για να μειώσουν τα πρησμένα μάτια. Μουλιάστε δύο σακουλάκια τσαγιού σε ζεστό νερό και ύστερα βάλτε τα για λίγα λεπτά στο ψυγείο. Τοποθετήστε ένα σε κάθε μάτι για πέντε λεπτά και ύστερα θα νιώθετε τα μάτια σας φρέσκα.

Αβοκάντο

Για πολλούς ανθρώπους, η κούραση προκαλεί μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και αυτό μπορεί να προσθέσει χρόνια στην εμφάνισή μας. Αν δεν έχετε χρόνο για ξεκούραση, τοποθετήστε φέτες ώριμου αβοκάντο κάτω από τα μάτια ή δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια πάστα από ψημένα αμύγδαλα και γάλα, ώστε να φωτίσετε τις μαύρες σκιές.

Κουτάλια

Πάρτε δύο μεταλλικά κουτάλια και κρατήστε τα κάτω από πολύ κρύο, τρεχούμενο νερό για λίγα λεπτά. Ύστερα, ξαπλώστε και τοποθετήστε το πίσω μέρος του κουταλιών πάνω από τα βλέφαρα για 30 με 60 δευτερόλεπτα. Το κρύο μέταλλο θα ζωντανέψει ξανά τα κουρασμένα σας μάτια και θα σας δώσει και ενέργεια.

Αγγούρι

Είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Αν έχετε κόκκινα και πρησμένα από την κούραση μάτια, κόψτε φέτες αγγουριού και τοποθετήστε τις σε κάθε μάτι για 30 λεπτά. Τα μάτια σας θα είναι πιο φωτεινά και θα τα νιώθετε αναζωογονημένα.

Κρέμα για τις αιμορροΐδες

Τα μοντέλα και οι καλλιτέχνες έχουν αυτό το μυστικό: χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια την κρέμα αυτή για να μειώσουν τις ρυτίδες και το πρήξιμο. Αν η μυρωδιά σας φαίνεται αρκετά δυνατή, αναμίξτε τη με λίγη από την ενυδατική σας κρέμα. Όμως, προσέξτε να μην μπει στα μάτια σας. Εφαρμόστε τη μόνο από κάτω. 

Πηγή: www.enallaktikidrasi.com