Γαλοπούλα με πατάτες και λαχανικά στη γάστρα

Μια συνταγή με γαλοπούλα, η οποία είναι ό,τι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες. Δοκιμάστε τη και θα μας θυμηθείτε!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 1 μπούτι γαλοπούλας (χωρίς πέτσα)

  • 3-4 πατάτες κομμένες σε μέτρια προς μικρά κομμάτια

  • 4 κρεμμύδια

  • 3 σκελίδες σκόρδου περασμένες από την πρέσα

  • 2 κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά

  • 1 μελιτζάνα

  • 2 πιπεριές Φλωρίνης

  • 2 γεμάτες κ.σ μουστάρδα

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τέλος

  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε και αφήνουμε στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν.

  • Πλένουμε πολύ καλά τη γαλοπούλα και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο με μπόλικο ξύδι μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά.

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στη γάστρα.

  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε διάσπαρτα πάνω από τις πατάτες.

  • Ετοιμάζουμε τη σως μας. Χτυπάμε (με ένα μιξεράκι του καφέ για καλύτερα αποτελέσματα) τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη.

  • Περιχύνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές.

  • Ξεπλένουμε τη γαλοπούλα, σκουπίζουμε καλά και τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά μας.

  • Ετοιμάζουμε νερό στο βραστήρα και ρίχνουμε στη γάστρα τόσο ώστε να καλύψει στα 3/4 τα λαχανικά.

  • Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε περιμετρικά.

  • Ξαναρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συμπληρώνουμε ελαιόλαδο.

  • Ψήνουμε στους 220 C στον αέρα για 30 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο (για περίπου 20 λεπτά ακόμη).

Πηγή: www.mednutrition.gr