Συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα κεφτεδάκια; Επειδή λοιπόν είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, παραθέτουμε σχετική συνταγή:

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα 
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και το αφήνουμε να φουσκώσει.

  • Μετά από λίγο, το στίβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας και το τρίβουμε με τα χέρια.

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά.

  • Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

  • Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια να γίνουν τέλεια.

  • Έπειτα παίρνουμε κιμά με τα χέρια μας και τον πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, μέσα στις παλάμες μας.

  • Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά.

  • Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. 

Πηγή: www.newsbeast.gr