Τέλειοι γονείς δεν υπάρχουν!

Κάθε γονιός ονειρεύεται να τα κάνει όλα σωστά στα θέματα που αφορούν το παιδί, όμως πρόκειται για κάτι ουτοπικό. Για ποιους λόγους το λέμε αυτό και πώς θα καταφέρετε να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό σας;

  • Ουσιαστικά τέλειος είναι ο γονιός που δίνει όλο του το είναι για το σωστό μεγάλωμα του παιδιού, που το έχει ως πρώτη προτεραιότητα. Όχι εκείνος που δεν κάνει λάθη, γιατί πολύ απλά τέτοιος δεν υπάρχει. 

  • Αναρωτηθείτε μήπως απλά δεν έχετε τον έλεγχο της κατάστασης, αναφορικά με την ανατροφή του παιδιού. Μήπως δηλαδή το παιδί είναι παραμελημένο, δεν έχετε σαφή εικόνα από τη ζωή του, δε σας κάνει κοινωνούς των προβληματισμών του και όλο αυτό σας δημιουργεί ανασφάλεια. Μήπως λοιπόν να έρθετε πιο κοντά με το παιδί αντί να ψάχνετε την τελειότητα στο ρόλο σας;

  • Αν ονειρεύεστε να γίνετε τέλειοι γονείς, με την έννοια της αποφυγής λαθών, σίγουρα δείχνει ότι δεν έχετε βρει εσωτερική ισορροπία και δεν έχετε αποδεχθεί τις δυνατότητές σας. 

  • Στην ανατροφή δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας, οπότε αποφύγετε να εφαρμόζετε άκριτα συμβουλές άλλων γονιών, οι οποίοι θεωρείτε ότι είναι πιο κοντά σε αυτό που έχετε στο μυαλό σας ως πρότυπο τέλειου γονιού. Ούτε αυτοί είναι τέλειοι και, σε κάθε περίπτωση, κάθε παιδί είναι διαφορετικό, το ίδιο και οι γονείς.