Τι να μην πείτε ποτέ στη σύντροφό σας


Η σύντροφος και μητέρα του παιδιού σας περιμένει να δείξετε αλληλεγγύη, κατανόηση και ενσυναίσθηση σε κάποια πράγματα. Ξεκινήστε με το να μην της πείτε ποτέ μια από τις παρακάτω φράσεις.

"Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο κουράζομαι"

Όσο δύσκολη κι απαιτητική να είναι η καθημερινότητά σας, σίγουρα δε συγκρίνεται με την αντίστοιχη της συντρόφου σας, η οποία εκτός των άλλων, έχει να ασχοληθεί και με το παιδί. 

"Δείχνεις πολύ κουρασμένη!"

Από εσάς δεν περιμένει να της πείτε κάτι που γνωρίζει και τη δυσαρεστεί, αλλά να της ανεβάζετε τη διάθεση με όμορφες κουβέντες.

"Μα καλά, τι έκανες όλη μέρα;"

Θήλαζε, προσπαθούσε να κοιμίσει-ηρεμήσει τα μωρό, άλλαζε πάνες, καθάριζε εμετούς και ταυτόχρονα έβαζε πλυντήρια, σιδέρωνε, μαγείρευε…. Θέλετε κι άλλα;

"Με παραμελείς τώρα τελευταία"

Ακόμα κι αν ισχύει, δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να δείξετε τη δυσαρέσκειά σας και πρέπει να είσαστε ανεκτικός, συνυπολογίζοντας όσα επωμίζεται επί καθημερινής βάσης και πόσο τρέξιμο έχει με το παιδί.

"Πάλι αυτό το φαγητό;"

Για λίγο καιρό θα πρέπει να συμβιβαστείτε να τρώτε φαγητά που ενδεχομένως δεν είναι της αρεσκείας σας ή τα έχετε βαρεθεί, όμως γίνονται γρήγορα, κάτι που εξυπηρετεί τη σύντροφό σας. 

"Δεν είναι δική μου δουλειά"

Να σας θυμίσουμε ότι το παιδί που ήρθε πρόσφατα στον κόσμο έχει δύο γονείς και όχι έναν. Άρα λοιπόν είναι απαραίτητο να βοηθάτε τη σύντροφό σας όπου απαιτείται και σε κάποια πράγματα χωρίς να σας το ζητήσει. Ούτε λόγος για απροθυμία από μέρους σας!