5 τύποι μαμάδων που θα γνωρίσετε

Τώρα που είσαστε μανούλα, είναι δεδομένο ότι θα γνωρίσετε δεκάδες άλλες σε διάφορα μέρη. Καθεμιά έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά στις αντιλήψεις της για το παιδί και στον τρόπο που το μεγαλώνει και το αντιμετωπίζει.

Ανάλογα λοιπόν σε ποιον τύπο ανήκει, θα καταλήξετε εμμέσως αν μπορείτε να κάνετε παρέα μαζί της ή αν απλά πρέπει να...ανεχθείτε η μια την άλλη για λίγες ώρες.

Η προσηλωμένη: Όπου και να τη γνωρίσετε, το μοναδικό της μέλημα είναι το παιδί. Δεν την ενδιαφέρει να αλληλεπιδράσει με τον περίγυρό της, αφού έχει μονίμως το βλέμμα της πάνω του.

Η κοινωνική: Βγάζει το παιδί βόλτα, αλλά σίγουρα θέλει κι εκείνη να περάσει καλά. Και πώς θα γίνει αυτό αν όχι με το να πιάσει κουβέντα με άλλες μαμάδες;

Η υπερπροστατευτική: Είναι τόσο έντονο το ενδιαφέρον της για το παιδί, που καταλήγει να μην του αφήνει ζωτικό χώρο να νιώσει στοιχειωδώς ελεύθερο. Την υπερπροστατευτική μαμά θα την καταλάβετε από πλείστες αντιδράσεις της προς το παιδί, αλλά και από μεταξύ σας συζητήσεις στο κομμάτι της ανατροφής. 

Η προνοητική: Σίγουρα θα σας έχει τύχει να ξεχάσετε κάτι στο σπίτι και να βρέθηκε μια άλλη μανούλα ως από μηχανής Θεός να έχει αυτό που θέλετε. Είναι εκείνες οι μαμάδες που προγραμματίζουν από πριν τι ακριβώς θα χρειαστεί να έχουν μαζί, συνυπολογίζοντας το καλύτερο μέχρι το χειρότερο σενάριο! 

Η μαμά-κουκουβάγια:
Είναι αυτή η μαμά που μιλάει συνεχώς για τα κατορθώματα του παιδιού της, με εμφανή στοιχεία υπερβολής και έναν τρόπο παρουσίασης που αφήνει να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει καλύτερο ή πιο ικανό από το δικό της.