Πάσχα με τα παιδιά: 6 χειροτεχνίες που θα λατρέψουν

Το Πάσχα έφτασε, τα σχολεία έκλεισαν, διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και τα παιδιά ζουν την πιο ευτυχισμένη εποχή της φετινής χρονιάς! Κάθε περίοδος διακοπών είναι αγαπημένη για τα μικρά, αφού όποτε τους δίνεται η ευκαιρία να λείψουν από τα μαθήματα και το καθημερινό πρόγραμμά τους, είναι για εκείνα περίοδος γιορτής!

Ένας λόγος παραπάνω είναι ίσως το γλυκό ανοιξιάτικο κλίμα του Πάσχα, που τους επιτρέπει επιτέλους να… ξεχυθούν στους δρόμους και τα πάρκα και να χαρούν τον ήλιο και το ξέγνοιαστο παιχνίδι! Και για εσένα, επίσης, που σχεδιάζεις αυτές τις ημέρες να ξεκουραστείς και να χαρείς τα ηλιόλουστα μεσημέρια και τα δροσερά και ευωδιαστά βραδάκια, το Πάσχα είναι ειδυλλιακό!

Πέρα, όμως, από τη χαλάρωση και τις ανέμελες στιγμές, το ελληνικό Πάσχα βρίθει παραδόσεων και εθίμων, τα οποία μπορείς να διδάξεις στα παιδιά και μάλιστα να τα κάνεις να διασκεδάσουν με χειροτεχνίες ή συμμετέχοντας στις δικές σου ασχολίες!

Από το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη, τα πασχαλινά κουλούρια και γενικά τα ζυμώματα που συνήθως λατρεύουν να κάνουν, μέχρι το στολισμό του σπιτιού και του πασχαλινού τραπεζιού, υπάρχουν τόσες δραστηριότητες που θα τους φανούν σούπερ διασκεδαστικές και θα τα ενθουσιάσουν!

Άλλωστε, οτιδήποτε έχει να κάνει με χειροτεχνίες, χρώματα και φυσικά το παιχνίδι με τη μαμά, κάνει τα παιδιά να ξετρελαίνονται!

Και αν αναρωτιέσαι ποιες είναι οι χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε παρέα, ρίξε μια ματιά παρακάτω και πάρε ιδέες για τις επόμενες ημέρες!

Το βάψιμο των αυγών



Κάθε Μεγάλη Πέμπτη, σε κάθε σπίτι, τα αυγά “βουτούν” στο χρώμα και παίρνουν τη θέση τους στην πασχαλινή τραπεζαρία, περιμένοντας ευλαβικά το βράδυ της Ανάστασης για να σπάσουν! Αυτή, όμως, είναι και μια αγαπημένη διαδικασία των παιδιών, αφού βουτούν τα χέρια τους σε χρώματα και παίζουν με τη μαμά τους, καθώς ετοιμάζουν τα αυγά. Ειδικά, όταν οι βαφές που χρησιμοποιείς είναι οικολογικές και φυσικές, τότε η διασκέδαση γίνεται και με μεγάλη ασφάλεια για τα μικρά σου!

Η διακόσμηση των αυγών



Πέρα από το παραδοσιακό βάψιμο των αυγών, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να διακοσμήσεις τα πασχαλινά αυγά και σίγουρα τα μικρά σου θα το εκτιμήσουν! Φέτος, τα αυγά-emoji είναι πολύ διαδεδομένα -αν και δεν προορίζονται για φαγητό, αλλά μόνο για διακόσμηση. Είναι, μάλιστα, πολύ εύκολο να γίνουν ακόμη και με μαρκαδόρο! Βάψτε τα αυγά σε κίτρινη απόχρωση και έπειτα άφησε τα παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω τους γκριμάτσες και διαφορετικές φατσούλες!

Το πλάσιμο των κουλουριών



Θα έχεις παρατηρήσεις πως τα παιδιά ξετρελαίνονται να μπαίνουν στην κουζίνα και να… μπλέκονται στις μαγειρικές τους! Ειδικά οτιδήποτε χρειάζεται πλάσιμο, είναι από τις αγαπημένες τους ασχολίες! Γιατί, λοιπόν, να μην τα συμπεριλάβεις στη διαδικασία των πασχαλινών κουλουριών ή των μπισκότων που θα φτιάξεις για τους καλεσμένους σας; Διακοσμήστε κιόλας τα μπισκότα με χαρούμενα σχέδια από ζαχαρόπαστα ή σαντιγί και θα περάσετε τέλεια!

Γιρλάντες από χρωματιστό χαρτί



Ένα ακόμη διακοσμητικό που μπορείτε να φτιάξετε για το σπίτι είναι οι πασχαλινές γιρλάντες από χαρτί! Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι χαρτόνι σε διάφορες αποχρώσεις και patterns, σπάγκος, κόλλα και μερικά πομ πον. Σχεδιάστε το περίγραμμα ενός λαγού στα χαρτόνια και κόψτε με ψαλίδι. Έπειτα κολλήστε τα πομ πον για ουρίτσες και τέλος κολλήστε τα λαγουδάκια πάνω στο σπάγκο. Έτοιμη η γιρλάντα!

Αυγά από… LEGO



Είναι βέβαιο πως στο σπίτι σας υπάρχουν αμέτρητα τουβλάκια LEGO σε κάθε χρώμα, σχήμα και μέγεθος! Να, λοιπόν, η ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε, χτίζοντας μερικά μεγάλα αυγά απλά στοιβάζοντας τα διάφορα τουβλάκια και συνδυάζοντας τις αγαπημένες αποχρώσεις των παιδιών! Τα διακοσμητικά από LEGO θα είναι τέλεια για το παιδικό δωμάτιο, αλλά ακόμη και για το σαλόνι!

Βάζα-λαγουδάκια



Με τόσα σοκολατάκια, κουλουράκια και μπισκότα, σίγουρα θα χρειαστείτε μερικά βάζα για να τα τοποθετήσετε, ώστε να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Γιατί, επομένως, να τα βάλετε σε αδιάφορα γυάλινα βάζα, όταν μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά τα πιο φανταστικά “λαγουδάκια”; Απλά, βάψτε με ακρυλική μπογιά όλη την εξωτερική επιφάνεια του κάθε βάζου και από πάνω ζωγραφίστε τα μάτια, τη μύτη και τα μουστάκια του λαγού! Έτοιμα τα… βαζολαγουδάκια για το Πάσχα! 

Πηγή: www.tlife.gr