Ενδεδειγμένες τροφές για μια έγκυο

Δεν αρκεί να προσέχετε τη διατροφή σας για το καλό της υγείας σας, αλλά και με γνώμονα τη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου στην κοιλιά σας. Με ποιες τροφές είναι εφικτός ένας τέτοιος συνδυασμός;

  • Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Άκρως θρεπτική τροφή τόσο για την έγκυο, όσο και για το έμβρυο.

  • Τέλεια επιλογή είναι τα ψάρια και ιδιαίτερα ο σολομός που περιέχει Ω-3 λιπαρά, τα οποία βοηθούν την ανάπτυξη και μια σειρά λειτουργίες του εμβρύου.

  • Τα όσπρια δεν μπορούν να λείπουν από τις διατροφικές συνήθειες της εγκύου, καθώς περιέχουν σίδηρο και φυλλικό οξύ. Η κατανάλωσή τους προσφέρει επίσης ανακούφιση σε τυχόν προβλήματα δυσκοιλιότητας που θα αντιμετωπίσετε μέσα στο 9μηνο.

  • Και ποιος δεν ξέρει ότι το γιαούρτι είναι θαυμάσια τροφή για όλους και βέβαια για μια μέλλουσα μανούλα; Το ασβέστιο που περιέχει παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη των οστών του μωρού.

Από εκεί και πέρα, ζητήστε τη γνώμη του γιατρού σας ή και ενός διατροφολόγου, προκειμένου να σας προτείνει πολλές περισσότερες τροφές και βέβαια να καταρτίσετε ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο.