Χάνεις μαλλιά; Όχι πια!


Η νανοτεχνολογία δεν έχει μπει απλά στη ζωή μας, αλλά είναι η βάση δραστικών προϊόντων φροντίδας, που επιτυγχάνουν καλύτερη διείσδυση των συστατικών και κατ’ επέκταση άμεση δράση.

Το σαμπουάν Revita, χάρη στη τεχνολογία του μέλλοντος, Nanosome Delivery System®, στοχεύει στη δραστηριοποίηση των τριχοειδών θυλάκων, δίνοντας άμεσα ζωντάνια και αναζωογόνηση στα μαλλιά.

Στη σύνθεσή του, ξεχωρίζουν η Procianidina B2 (Procyanidins B2), ως αντιοξειδωτικός παράγοντας, η νιασιναμίδη και τα πεπτίδια χαλκού, που βελτιώνουν τις συνθήκες αγγείωσης, η καφεΐνη ως ανασταλτικός παράγοντας της τεστοστερόνης των θυλάκων και τα αμινοξέα (ορνιθίνη, ταυρίνη και κυστίνη), που εξισορροπούν τη δομική λειτουργία των μαλλιών και συνεισφέρουν στην ελαστικότητα των θυλάκων.

Έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 500 ανθρώπους (άνδρες και γυναίκες μεταξύ 18 και 55 ετών με επιδεινούμενη τριχόπτωση), έδειξε:

  • 90% Μείωση της τριχόπτωσης
  • 70% Μείωση της τάσης για τριχόπτωση
  • 85% Βελτίωση της γενικής εικόνας στα μαλλιά

Δεν περιέχει sodium lauryl sulfate, ένα κοινό καθαριστικό, που χρησιμοποιείται στα σαμπουάν και που ευθύνεται για τους ερεθισμούς του δέρματος, την ξηρότητα και την απώλεια μαλλιών.

Το σαμπουάν συνιστάται από την παγκοσμίου φήμης δερματολόγο, Dr. Antonella Tosti, καθηγήτρια Κλινικής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, με μεγάλη ερευνητική πείρα στο κεφάλαιο της απώλειας των μαλλιών. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο DS Laboratories Βlog, ανέφερε:

-Οι πλέον συνήθεις λόγοι, που προκαλούν απώλεια μαλλιών στους άνδρες και στις γυναίκες: Αναφερόμαστε στη διάχυτη αλωπεκία και στη γυροειδή αλωπεκία, αλλά τα τελευταία χρόνια ένας νέος τύπος αλωπεκίας, που ονομάζεται μετωπική ίνωση αλωπεκίας, γίνεται πολύ κοινός σε όλο τον κόσμο. Στις γυναίκες, συχνά προκαλείται από το σπάσιμο και την καταστροφή των μαλλιών εξ αιτίας του αλόγιστου στάιλινγκ και των βαφών.

-Ο ρόλος των περιβαλλοντικών παραγόντων: Διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση της τριχόπτωσης. Απόφυγε το στρες, την έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, τα συμπληρώματα βιταμίνης Α ή ορό γάλακτος, και τις σκληρές δίαιτες. Προτίμησε να καταναλώνεις βιολογικό κρέας, να ελέγχεις τα επίπεδα του σιδήρου σου, τη βιταμίνη D και την ισορροπία του θυρεοειδούς. Επίσης, να θυμάσαι ότι η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα μπορεί να επιταχύνει την απώλεια μαλλιών.

-Υπάρχουν τρόφιμα, που προλαμβάνουν την τριχόπτωση; Γενικότερα, θα λέγαμε ότι δεν υπάρχουν. Ωστόσο, τα αντιοξειδωτικά σε γενικές γραμμές είναι χρήσιμα, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, αλλά και τα ψάρια, μπορούν να βοηθήσουν. Η καφεΐνη έχει δείξει ότι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά έχει μελετηθεί στην τοπική εφαρμογή ως συστατικό του σαμπουάν, όχι μετά από συστηματική πρόσληψη.

Πηγή: www.lifeguide.gr