Γιατί τα κορίτσια είναι καλύτερα από τα αγόρια στο σχολείο

Την απάντηση στο ερώτημα δίνει μια έρευνα που πραγματοποίησαν καθηγητές σε χιλιάδες δημοτικά σχολεία των ΗΠΑ. Γιατί όμως τα κορίτσια έχουν κατά κανόνα καλύτερες επιδόσεις και παίρνουν καλύτερους βαθμούς από τα αγόρια στο σχολείο;

Κάποιοι γονείς αγοριών σίγουρα έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν το γεγονός ότι πολλά κορίτσια παίρνουν συνήθως καλύτερους βαθμούς από τα δικά τους παιδιά. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι τα κορίτσια έχουν υψηλότερο IQ ή είναι θέμα δεξιοτήτων, όμως αυτά τα συμπεράσματα δεν είναι απολύτως ακριβή, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί ότι κι αυτό είναι μια πιθανή εξήγηση.

Σύμφωνα λοιπόν με καθηγητές από τα Πανεπιστήμια Georgia και Columbia, οι οποίοι διεξήγαγαν έρευνα σε περίπου 6000 δημοτικά σχολεία των ΗΠΑ και εστίασαν στο κομμάτι της βαθμολόγησης των δύο φύλων, τα κορίτσια λαμβάνουν μεγαλύτερη εύνοια στη βαθμολόγησή τους από τους δασκάλους σε σχέση με τα αγόρια.

Παρατήρησαν επίσης ότι εκτιμώνται ιδιαιτέρως από τους εκπαιδευτικούς δεξιότητες όπως η συγκέντρωση, η επιμονή και η θέληση για μάθηση.

Από την άλλη μεριά όμως, κατέγραψαν ότι τα αγόρια έχουν καλύτερο γνωστικό επίπεδο σε βασικά μαθήματα του σχολείου, όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν αποτυπώνεται στους βαθμούς που παίρνουν.