Συνταγή ομελέτας χωρίς αυγά


Συχνά με την παρέα οργανώνουμε brunch. Ξέρεις αυτό που δεν είναι ούτε πρωινό, αλλά ούτε μεσημεριανό- ουσιαστικά τρώμε ένα λουκούλλειο πρωινό στη 1 το μεσημέρι. Οπότε και φυσικά από ένα τέτοιο πρωινό δε μπορεί να λείπει η ομελέτα! Σωστά; Σωστά θα μου πεις, αλλά τι πάει να πει εύκολη συνταγή για ομελέτα χωρίς αυγά; Και όμως όλα γίνονται όταν έχεις αλλεργία στο αυγό και φίλους που είναι vegeterians.

Η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη και δεν έχεις ούτε τσόφλια να προσέχεις μην πέσουν, ούτε αν το αυγό έχει χαλάσει. Επίσης, είναι νηστίσιμη και μπορείς να την κάνεις σε περιόδους νηστείας! Όσο για τη διαδικασία δεν διαφέρει από αυτή μιας κλασικής ομελέτας. Ξέρω ότι σου έχω εξάψει ήδη την περιέργεια και για αυτό πάμε γρήγορα να δούμε τα υλικά!

Ομελέτα χωρίς αυγά

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ ταχίνι
  • 200ml νερό
  • λαχανικά της αρεσκείας σου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ.γ baking powder
  • λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση

Εγώ στην ομελέτα μου βάζω πιπεριές ψιλοκομμένες, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και φουντίτσες από μπρόκολο. Μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις ό,τι θέλεις, δεν υπάρχει περιορισμός. Ψιλόκοψε τα λαχανικά σου με τσιγάρισε τα ελαφρώς στο τηγάνι. Αφού τσιγαριστούν βάλτα στην άκρη.

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και τον χυλό μας για την ομελέτα. Ανακάτεψε σε ένα βαθύ μπολ το ταχίνι, το νερό, το baking powder και λίγο αλάτι. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένας χυλός, περίπου όμοιος όπως και στις κρέπες. Έπειτα πρόσθεσε και τα λαχανικά και ανακάτεψε το μείγμα σου. Ρίξτο στο τηγάνι και ψήσε κανονικά όπως και την ομελέτα. Η ομελέτα χωρίς αυγά είναι πανέτοιμη! Λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα και voila! 

Bonus Tips

Αν σ' αρέσει να πειραματίζεσαι μπορείς εναλλακτικά να δοκιμάσεις και την παρακάτω συνταγή:

  • 1/3 φλ. ρεβυθαύλερο
  • 1 κ.σ διατροφική μαγιά
  • 1/4 κ.γ baking powder
  • 1/3 φλ. και λίγο παραπάνω γάλα σόγιας
  • λαχανικά της αρεσκείας σου
  • λάδι για το τηγάνι

Η διαδικασία είναι η ίδια. Τσιγαρίζεις τα λαχανικά, παράλληλα ανακατεύεις ρεβυθαύλερο, μαγιά, baking powder και γάλα σόγιας σε χυλό. Το ρίχνεις πάνω από τα λαχανικά σου και ψήνεις την ομελέτα σου! Όποια συνταγή και να διαλέξεις, θα εκπλαγείς από τη νοστιμιά! 

Πηγή: www.ediva.gr