Χειμερινές αποδράσεις χωρίς βήχα


Η θερμοκρασία είναι ήδη σε χαμηλά επίπεδα και οι πιθανότητες να κρυολογήσουμε και να έχουμε έναν «απρόσκλητο» επισκέπτη, τον βήχα, είναι αρκετές, όσο καλά και εάν έχουμε πάρει κάποιες προφυλάξεις.

Πώς να πετύχουμε αποτελεσματική πρόληψη

Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την θεραπεία. Το «κλειδί» για την πρόληψη του βήχα είναι ένα καλό και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Το σώμα μας έχει ένα φυσικό αμυντικό σύστημα που μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις λοιμώξεις. Η ισορροπημένη διατροφή, η αποχή από την καπνιστική συνήθεια, η κατάλληλη άσκηση, ο επαρκής ύπνος και γενικά ο υγιεινός τρόπος ζωής, μπορούν να συντελέσουν στην ενίσχυση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Πώς να αντιμετωπίσουμε το βήχα αποτελεσματικά

Πολλές φορές για την αντιμετώπιση των ιώσεων καταφεύγουμε, λανθασμένα, σε αντιβιώσεις. Τα συγκεκριμένα σκευάσματα, όμως, αντιμετωπίζουν μόνο βακτήρια και δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα έναντι του ιού που μας έχει προκαλέσει την ίωση και κατά συνέπεια το βήχα.

Για να καταπραΰνουμε το βήχα αποτελεσματικά μπορούμε να καταφύγουμε σε φυσικά σιρόπια τα οποία, επιπλέον, έχουν εγκεκριμένες ενδείξεις για τα ευεργετικά τους οφέλη. 

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν:

  • Ο βήχας συνοδεύεται από πυρετό που παραμένει υψηλός πάνω από 24 ώρες ή πυρετό που επανέρχεται ενώ είχε πέσει για 24 ώρες ή περισσότερο.
  • Ο βήχας δεν υποχωρεί παρά την εξασθένιση και διακοπή των υπόλοιπων συμπτωμάτων.
  • Ο βήχας διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα.
  • Ο βήχας συνοδεύεται από κιτρινοπράσινα φλέματα που μυρίζουν άσχημα.
  • Ο βήχας ξεκινά με αίμα.
  • Έχετε δυσκολία στην αναπνοή.

Πηγή: www.iator.gr