Για τη νεότητα των ματιώνH αλήθεια είναι ότι, σε μεγάλες ηλικίες, εμφανίζονται περιπτώσεις μη αναστρέψιμες, γι' αυτό η Αμερικάνικη Ακαδημία Οφθαλμολογίας συνιστά την προληπτική εξέταση για γλαύκωμα, με τη συμπλήρωση του 40ου έτους της ηλικίας μας.

Τι είναι το γλαύκωμα;

Πρόκειται για την προοδευτική εκφύλιση του οπτικού νεύρου, το οποίο μεταφέρει την οπτική πληροφορία προς τον εγκέφαλο και έχει αποτέλεσμα τη σταδιακή επιδείνωση της όρασης.

Οι έρευνες για το γλαύκωμα έχουν επικεντρωθεί:

-στην προστασία των νευρικών κυττάρων
-στον έλεγχο της πίεσης των ματιών
-στη βελτίωση της οφθαλμικής ροής του αίματος και της πίεσης αιμάτωσης οφθαλμού.

Μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα, Advances in Ophthalmology & Visual System (Μάρτιος 2017) και διεξήχθη από τους ιατρούς, Εδουάρδο Σκούφη και Ιωάννη Σέγκο, στο Οφθαλμολογικό Τμήμα του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου, «Υγεία», το διάστημα 2010-2015, έδειξε ότι ο συνδυασμός της συμβατικής αντιγλαυκωματικής θεραπείας με οφθαλμικές σταγόνες, με τη λήψη του Visionace Plus, Vitabiotics, στα πλαίσια θεραπείας κατά της γήρανσης των ματιών, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του γλαυκώματος, μειώνοντας την πίεση των ματιών, ενισχύοντας την οφθαλμική ροή του αίματος και προστατεύοντας το οπτικό νεύρο.

Τα θετικά αποτελέσματα εντοπίστηκαν, τόσο σε δομικό, όσο και σε λειτουργικό επίπεδο, και βοηθούν στον έλεγχο του γλαυκώματος, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.

Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά 81 άτομα με γλαύκωμα, τα οποία χωρίστηκαν σε 3 ομάδες: η 1η ομάδα (ομάδα ελέγχου) δεν έλαβε θεραπεία, η 2η έλαβε αντιγλαυκωματική θεραπεία με οφθαλμικές σταγόνες και η 3η έλαβε αντιγλαυκωματική θεραπεία με οφθαλμικές σταγόνες, σε συνδυασμό με αντιγηραντική θεραπεία, που περιελάμβανε το Visionace Plus.

Συγκεκριμένα: Στην ομάδα, που έλαβε αντιγλαυκωματική θεραπεία με οφθαλμικές σταγόνες σε συνδυασμό με αντιγηραντική θεραπεία που περιελάμβανε το Visionace Plus. παρατηρήθηκε, συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου:

  • 32,4% μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης (ΙΟΡ), άρα 1,2% επιπλέον
  • 40,5 % ενίσχυση της οφθαλμικής ροής του αίματος (OBF), άρα 6,3% επιπλέον
  • 24,9% βελτίωση στο πλάτος παλμού (PA), άρα 2,2% επιπλέον
  • 35,1% αύξηση στην πίεση αιμάτωσης οφθαλμού (OPP), άρα 7,6% επιπλέον
  • Η στιβάδα των νευρικών ινών του αμφιβληστροειδούς (RNFL) παρουσίασε αύξηση 5,2%

Μάθε για το Visionace Plus: είναι συμπλήρωμα διατροφής, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη φροντίδα και την προστασία των ματιών, και περιλαμβάνει ταμπλέτες και κάψουλες.

Οι ταμπλέτες περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, λουτεΐνη, μύρτιλλο (bilberry) και αντιοξειδωτικά, που αποδεδειγμένα βοηθούν στην υγεία των ματιών, τη φυσική τους υγρασία και την καθυστέρηση της φθοράς τους, δρώντας κατά της γήρανσης των ματιών. Οι κάψουλες περιέχουν έξτρα λουτεΐνη και ωμέγα-3, για ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη και νευροπροστασία.

Είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και διατίθεται στα φαρμακεία. 

Πηγή: www.lifeguide.gr