Η "δεύτερη επιδερμίδα" σβήνει τις σακούλες στα μάτια

Σύντομα μπορεί να υπάρχει μια μη χειρουργική εναλλακτική λύση για την ανακούφιση από τις ενοχλητικές σακούλες στα μάτια.

Ερευνητές από το Harvard και το Massachusetts Institute of Technology έχουν αναφέρει την ανάπτυξη ενός προϊόντος το οποίο ονομάζουν "δεύτερο δέρμα" από ενώσεις σιλοξανίων-οξυγόνου-σιλικόνης τα οποία μπορούν να τροποποιηθούν ώστε να έχουν διάφορες ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ελαστικότητας και της διαπερατότητας.

Το «δεύτερο δέρμα» εφαρμόζεται ως δύο κρέμες. Το πρώτο περιέχει τα μόρια που αποτελούν τη βάση της ταινίας, ενώ το δεύτερο, ένας καταλύτης συνδέει τα μόρια μεταξύ τους και τα κρατά στη θέση τους. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός ανθεκτικού, διαφανούς ελαστικού στρώματος που λειαίνει την υποκείμενη επιδερμίδα και εξαφανίζει τις σακούλες.

Η ομάδα δοκίμασε το προϊόν σε 12 εθελοντές με έντονες σακούλες στα μάτια που επιλέχθηκαν τυχαία για να χρησιμοποιήσουν το δεύτερο δέρμα ή ένα προιόν πλασέμπο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η εμφάνιση εκείνων που χρησιμοποίησαν το δεύτερο δέρμα βελτιώθηκε κατά δύο μονάδες σε μια κλίμακα πέντε μονάδων, ενώ δεν είχε καμία βελτίωση η ομάδα που χρησιμοποίησε το εικονικό φάρμακο.

*Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Nature Materials. 

Πηγή: www.lifeguide.gr