Botox vs αντιγήρανση; Τι ισχύει και τι χρειάζεσαι


Όταν η Βοτουλινική τοξίνη τύπου Α εισέβαλε στο χώρο της κοσμητικής ιατρικής, είχε περιορισμένη χρήση στις επιδερμίδες που είχαν ήδη μπει στη διαδικασία της γήρανσης.

Η νέα ανάγκη: Σήμερα υπάρχει ένας εντελώς νέος τύπος “ασθενούς”, ο οποίος είναι πολύ νεότερος από την πρώτη γενιά των χρηστών και οδηγείται στην κοσμητική εφαρμογή της αλαντοτοξίνης για την δράση της στην πρόληψη των σημαδιών της γήρανσης. Πόσο όμως ισχύει αυτό στην πράξη;

Τα δεδομένα της αλαντοτοξίνης

Επεμβαίνοντας προληπτικά: συμβάλλει στην πρόληψη της δημιουργίας των ρυτίδων, ενώ απαιτούνται λιγότερες μονάδες από το προιόν για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Βοηθά στο μέλλον: να αποκτήσεις λιγότερες γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το μέτωπο και μειώνει την ανάγκη για πολλά λέιζερ αποκατάστασης και πιθανές χειρουργικές επεμβάσεις.

Τι χρειάζεσαι για αντιγήρανση

Οι ειδικοί: βλέπουν πιο συνολικά κάθε πρόσωπο, εξετάζουν τις ανάγκες που απορρέουν από την έκφραση του, αναλύουν τη δομή των οστών τους όγκους και τη γεωμετρία του προσώπου του.

Το αποτέλεσμα: Για αναπλήρωση του όγκου απαιτείται πλήρωση με fillers, η βελτίωση της υφής χρειάζεται την συμβολή των λέιζερ όπως το Fraxel Dual. Η χαλάρωση του δέρματος βελτιώνεται χρησιμοποιώντας συσκευές που βασίζονται στην θερμική ενέργεια όπως η Ultherapy και η Thermage.

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και το κάπνισμα προκαλούν έντονη γήρανση του δέρματος και καταστροφη του κολλαγόνου, που μόνο η τοξίνη δεν δύναται να διορθώσει.

Πηγή: www.lifeguide.gr