Φτιάξε γρήγορα και εύκολα αραβικές πίτες



Η συνταγή που θα σου λύσει τα χέρια όταν έχεις έχεις τα πάντα έτοιμα αλλά σου λείπει το ψωμί ή οι πίτες βρέθηκε! Φτιάξε εύκολες αραβικές πίτες σε 15' με 6 απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.


Είτε έχεις καλέσει φίλους σου στο σπίτι και θέλεις να συνοδέψεις τα ντιπ που έχεις ετοιμάσει, είτε θέλεις ένα εύκολο και υγιεινό γεύμα αυτή είναι η συνταγή που έψαχνες.


Οι αραβικές πίτες είναι τραγανές και έχουν ελαφριά γεύση, οπότε μπορείς να τις συνδυάσεις με σάλτσες, να τις χρησιμοποιήσεις σε σάντουιτς ή να τις σπάσεις σε κομμάτια και να τις συνοδέψεις με ντιπ όπως χούμους, πάστα ελιάς ή κόκκινης πιπεριάς.


Ο αγαπημένος μου συνδυασμός είναι ο εξής: ετοιμάζω τις πίτες και αφού ψηθούν προσθέτω από πάνω φρεσκοτριμμένη ντομάτα με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Βάζω λίγα φύλλα ρόκας ή σπανάκι και φέτες γαλοπούλα!

Εύκολες αραβικές πίτες


Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. ξερή μαγιά
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • περίπου ένα φλιτζάνι νερό (όσο πάρει)


Εκτέλεση:


Σε ένα μπολ βάζω τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο νερό και αφήνω μέχρι να βγουν φουσκάλες (περίπου 10)'.

.
Βάζω και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη.

Αφήνω για 40' μέχρι να φουσκώσει.

Κόβω σε μικρά κομματάκια (θα είναι εύκολο καθώς ή ζύμη θα είναι πολύ αφράτη) και πλάθω τις πίτες μου σε αλευρωμένη επιφάνεια.


Ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο για να φουσκώσουν και να γίνουν τραγανές.


Οι πίτες σας είναι έτοιμες.


Μια δοκιμασμένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους που θα σας λύσει τα χέρια και όλοι θα φάνε χειροποίητες ζεστές σπιτικές πίτες που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.


Tip: Αν σου περίσσεψαν πίτες μπορείς να τις αποθηκεύσεις στην κατάψυξη και να τις ζεστάνεις σε φούρνο απλό ή μικροκυμάτων για να τις χρησιμοποιήσεις.


Tip2: Μπορείς να ψήσεις όσες πίτες έμειναν με λίγο λάδι και πάπρικα και να κάνεις τσιπς υγιεινά και γρήγορα για τη βραδινή λιγούρα!


Καλή επιτυχία!


Πηγή: www.ediva.gr