Υγιές δέρμα το χειμώναΟ χειμώνας ταλαιπωρεί το δέρμα, καθώς το αφυδατώνει και το ξηραίνει σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλες εποχές. Θα σου δείξω πως να έχεις υγιές δέρμα τον χειμώνα, συμπεριλαμβανομένου το δέρμα του προσώπου, του σώματος και των χεριών σου.


Οι κρέμες, τα χλιαρά ντους και ο σωστός καθαρισμός του δέρματος είναι μόνο λίγα από τα tips που θα σου δείξω για να διατηρήσεις την ελαστικότητα και την ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα σου.


Πώς να διατηρήσεις υγιές δέρμα το χειμώνα

 
Καθαρισμό προσώπουΓια υγιές δέρμα, πρέπει να καθαρίζεις τακτικά το πρόσωπό σου με ένα απαλό καθαριστικό προσώπου. Ιδανικά πρέπει να το πλένεις, κάθε βράδυ προτού κοιμηθείς. 


ΕνυδάτωσηΓια να διατηρήσεις τη ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματος σου πρέπει να επιλέξεις μια κρέμα προσώπου που να είναι απαλή και ταυτόχρονα εξαιρετικά ενυδατική. Επίλεξε μια που ταιριάζει με την ηλικία σου και χάρισε στο δέρμα σου νεανική φωτεινότητα. 

 Προσοχή στα χέριαΓια τα χέρια, αυτή η εποχή είναι ένα μαρτύριο, καθώς η πλειοψηφία των γυναικών αντιμετωπίζουν προβλήματα ξηρότητας και αφυδάτωσης. Επίλεξε προσεκτικά τρόπο ενυδάτωσης και δώσε στα χέρια σου χώρο να μαλακώσουν και να ανασυνταχθούν. 

Όχι στο καυτό ντουςΌταν βρίσκεσαι στην καρδιά του χειμώνα και σκέφτεσαι το ντουζ, ασυναίσθητα σου περνάει από το μυαλό το καυτό νερό και η χαλάρωση που σου δίνει. Για υγιές δέρμα, πρέπει να ξεχάσεις λίγο το καυτό νερό και να επιλέξεις ένα πιο χλιαρό καθώς έτσι το δέρμα σου θα ενυδατώνεται πιο γρήγορα και δεν θα χάνει από την ελαστικότητά του.

Ενυδάτωση χειλιώνΕίναι η περίοδος όπου τα χείλη των γυναικών "σκάνε" και ταλαιπωρούνται καθημερινά. Επίλεξε ένα απαλό καλλυντικό για τα χείλη σου και  μην ξεχνάς και τους φυσικούς τρόπους που σου χαρίσουν ενυδάτωση χωρίς να σε βαραίνουν με συντηρητικά και χημικές ουσίες. 


Ενυδάτωση ποδιώνΑν και συχνά αμελούμε το δέρμα των ποδιών, αυτά αφυδατώνονται πολύ πιο γρήγορα από άλλες περιοχές με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται εξαιρετικά ξηρό και ταλαιπωρημένο. Μπορείς να προσθέτεις λίγη βαζελίνη στο πέλμα και να κοιμάσαι με αυτήν το βράδυ. Το πρωί να τα ξεπλένεις. Έτσι το δέρμα των ποδιών σου θα είναι υγιές και μαλακό.


Το υγιές δέρμα χρειάζεται φροντίδα και καθημερινή ενυδάτωση για να διατηρηθεί λαμπερό και μαλακό. Το χλιαρό νερό μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ελαστικότητά του και ακόμη μην ξεχνάς να δίνεις έμφαση και σε σημεία του σώματός σου που χρειάζονται περιποίηση για να ανακάμψουν.


Πηγή: www.ediva.gr