Το στικ που βελτιώνει τη ζωή


Η ατοπική δερματίτιδα είναι μία από τις εκδηλώσεις της αλλεργίας ή ατοπίας του οργανισμού σε διάφορα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για φλεγμονήτου δέρματος η οποία προσβάλει το 15-30% των παιδιών και συνοδεύεται από περιόδους έξαρσης με έντονους κνησμούς, οι οποίοι είναι πιθανό να προκαλέσουν και δευτεροπαθείς μολύνσεις στο δέρμα από βακτήρια ή μύκητες.

Πολυετής έρευνα της La Roche Posay έδειξε ότι το μικροβίωμα του δέρματος είναι συνυπεύθυνο με τον επιδερμικό φραγμό για την πυροδότηση των εξάρσεων της ατοπικής δερματίτιδας. Επειδή:

-Η αλλοιωμένη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού μπορεί να κάνει το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών ξηρό, τραχύ και ευάλωτο σε εξωτερικούς παράγοντες.

-Οι διαταραχές στο μικροβίωμα του δέρματος προκαλούν εξάρσεις έντονης ξηρότητας μαζί με κνησμό και ερεθισμούς.

Πού εντοπίζονται οι βλάβες στο δέρμα τους

Στα βρέφη: στα μάγουλα, στις αρθρώσεις, στο μέτωπο στο κεφάλι.

Στα παιδιά: πίσω από τις αρθρώσεις (στα γόνατα, στους αγνώνες, στα σημεία που το χέρι συναντά το καρπό). Οι βλάβες αυτές έχουν στρογγυλό σχήμα, είναι κόκκινες, ελαφρά ανυψωμένες και προκαλούν έντονη φαγούρα. Το ξύσιμο της περιοχής από το παιδί επιδεινώνει το εξάνθημα και κάνει το δέρμα ακόμη πιο σκληρό.

Η La Roche Posay δημιούργησε μία ολοκληρωμένη φροντίδα για δέρμα με τάση ατοπίας με ενεργά συστατικά που δρουν στο μικροβίωμα του δέρματος και στον επιδερμικό φραγμό βοηθώντας έτσι στο δέρμα να επανορθώσεις τις βλάβες του.

Η λύση κατά του κνησμού

To Lipikar Stick AP+ είναι ένα καινοτόμο προϊόν που καταπραϋνει την επιδερμίδα και δημιουργήθηκε για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής όσων ταλαιπωρούνται από ατοπία και έκζεμα. Είναι εμπλουτισμένο με βούτυρο καριτέ για τη θρέψη του επιδερμικού φραγμού, γλυκονικό ψευδάργυρο με αντιβακτηριακή δράση και madecassoside που ενισχύει την φυσική ικανότητα της επιδερμίδας να αναπλαστεί.

Είπε η Audrey Imbert, Διευθύντρια Διεθνούς Μάρκετινγκ της La Roche Posay: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που τα παιδιά ηλικίας 5-10 ετών θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν μόνα τους. Ένα προϊόν που θα τους έδινε τον έλεγχο και επίσης θα ταίριαζε στην καθημερινότητά τους. Το κλειδί ήταν το μέγεθος. Το Stick έπρεπε να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει εύκολα τις πάσχουσες περιοχές του δέρματος και αρκετά μικρό ώστε να χωράει στη τσέπη των παιδιών, για να το έχουν μαζί τους παντού και πάντοτε»

Πρόσθετες κινήσεις που βοηθούν τα παιδιά:

-Να αποφεύγουν τα ζεστά μπάνια και να χρησιμοποιούν ήπια καθαριστικά

-Να τα σκουπίζεις ταμποναριστά χωρίς να τρίβεις το δέρμα τους και ενώ είναι ακόμη νωπό να απλώνεις ειδικό ενυδατικό προιόν.

-Να προσέχεις τη διατροφή τους ώστε να είναι πλήρης.

-Να παρατηρείς μήπως κάποιες τροφές προκαλούν αντιδράσεις στο δέρμα των παιδιών όπως η ντομάτα, οι φράουλες, ξηροί καρποί κλπ.

-Να τους κόβεις τα νύχια ώστε να μην τραυματίζουν με το ξύσιμο το δέρμα τους.

-Να φοράνε βαμβακερά ρούχα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

-Να περιορίσεις τις χημικές ουσίες στο πλύσιμο των ρούχων.

Πηγή: www.lifeguide.gr