Μειωμένη λίμπιντο; Βρες τη λύση με βελονισμό

Η ερωτική διάθεση είναι ένα από τα βασικά ένστικτα όλων των θηλαστικών και του ανθρώπου. Είναι τόσο αρχέγονη όσο η όρεξη και η δίψα. Ισορροπία στην ερωτική μας διάθεση είναι απαραίτητη για να κυλά ομαλά η ζωή μας.

Βλέπουμε στη καθημερινότητά μας ότι, όταν είμαστε σε καλή συναισθηματική κατάσταση, δεν εμφανίζονται προβλήματα στη λίμπιντό μας.

Γιατί όμως αυτά κάνουν την εμφάνισή τους μαζί με τα προβλήματα της καθημερινότητας και την κακή διάθεση; Γιατί διαθέτουμε μόνο έναν εγκέφαλο, ένα συντονιστικό όργανο και όταν δεν λειτουργεί καλά ένα τμήμα του τότε διαταράσσονται όλα!

Η σεξουαλική επιθυμία στους ανθρώπους είναι τόσο αρχέγονη, όσο και η ανάγκη μας για τροφή. Άρα η εμφάνιση μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας είναι συνήθως εξίσου σημαντική όσο και η νευρική ανορεξία (anorexia nervosa).

Πού οφείλεται η μειωμένη λίμπιντο και οι διαταραχές διάθεσης;

Σε πρώτη φάση πρέπει να διερευνήσουμε αν υπάρχουν σωματικά προβλήματα, τη λήψη φαρμάκων, ορμονικά προβλήματα και άλλες παθολογικές καταστάσεις που επηρεάζουν την ερωτική πράξη. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η ύπαρξη ψυχολογικών προβλημάτων, διαταραχές προσωπικότητας, έλλειψη αυτοπεποίθησης, προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές, κοινωνικές).

Στην άσχημη συναισθηματική κατάσταση μπορεί να συμβάλλουν επίσης η ύπαρξη έντονου στρες, ανταγωνιστικότητας, διαταραχών ύπνου, έλλειψη χρόνου. Η καλή ψυχολογική κατάσταση, αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης και της καλής ερωτικής διάθεσης.

Πώς ο βελονισμός βοηθά στη μειωμένη λίμπιντο

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στα σωματικά προβλήματα, όπως είναι οι ορμονικές διαταραχές, ο διαβήτης, η λήψη φαρμάκων. Διαθέτει, επίσης, αγχολυτικές ιδιότητες επειδή μειώνει το στρες, βελτιώνει την καλή λειτουργία του οργανισμού και την ισορροπία του. Μέσα από αυτό το δρόμο βοηθά στο να έχουμε «ανεβασμένη» ερωτική διάθεση. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, χρειάζεται παράλληλα με την εφαρμογή του βελονισμού, να πραγματοποιήσει και τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στη ζωή του, ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τα συμπτώματα του στρες.

Ο βελονισμός είναι ένα μέσο που βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και την ποιότητα της ζωής του ανθρώπου, φυσικά και χωρίς παρενέργειες. Ρυθμίζει συνολικά τον οργανισμό, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη συναισθηματική, την ερωτική του διάθεση και την ποιότητα της ζωής του.

Info

Η DrΚωνσταντίνα Θεοδωράτου είναι Γενική Ιατρός ΜD, MSc Βελονισμού, Med. Psych, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) & Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας (SAMAG).

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε σπουδές Βελονισμού στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Βελονισμού Τιαντζίν. Μετεκπαίδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνο με ειδικότητα στον βελονισμό έλαβε MasterofScience στον βελονισμό από το Πανεπιστήμιο της Καντώνας Κίνας (Guangzhou) με το τιμητικό Δίπλωμα βελονισμού ICMART.

Εξειδικεύθηκε στην Ιατρική Ψυχολογία και Συμβουλευτική εξαρτήσεων, την Κλινική Διατροφολογία και το HealthCoaching από τo Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την έρευνα του βελονισμού στο Κέντρο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το RadboudUniversityNijmegen Ολλανδίας, ενώ παράλληλα διδάσκει βελονισμό σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ιατρικού Βελονισμού (Acupuncture ΤrainingC
enter).  

Πηγή: www.lifeguide.gr