Η υγεία και η ισορροπία ξεκινά από το έντερο


Είναι πια κοινά αποδεκτό ότι τα βακτηρίδια, τα οποία ζουν στο έντερό μας, γνωστά και ως μικροβίωμα, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής μας, την υγεία και την ομοιόσταση του οργανισμού. Μελέτες έχουν δείξει ότι το καθημερινό στρες και ο τρόπος ζωής μας μπορεί να επιδράσει και να ανατρέψει τη μικροβιακή ισορροπία στο έντερο, καθιστώντας το ευάλωτο σε εξωτερικούς εισβολείς και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Η ισορροπία μεταξύ των «κακών» και των «καλών» βακτηρίων μπορεί να διαταραχθεί και από παράγοντες, όπως: η χρήση αντιβιοτικών, η κακή διατροφή, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κατανάλωση αλκοόλ, η ζάχαρη, η φρουκτόζη, τα βαρέα μέταλλα, τα συντηρητικά, αλλά και η γήρανση.

Αποκρυπτογράφησε τα σημάδια

Πως εκδηλώνεται η διαταραχή της ισορροπίας στο έντερο;

  • Mε δυσκοιλιότητα ή διάρροια
  • Υπερβολικό μετεωρισμό
  • Κοιλιακό φούσκωμα ή διάταση
  • Κοιλιακό άλγος ή δυσφορία
  • Δυσανεξία στη λακτόζη
  • Συμπτώματα ανάπτυξης ευερέθιστου εντέρου

Ο δρόμος της ισορροπίας

Τα προβιοτικά, λέξη που προέρχεται από τη λατινική λέξη «προ» και την ελληνική «βίος», σε συνδυασμό με τα πρεβιοτικά, τα οποία είναι συστατικά των τροφίμων, δημιουργούν συνέργειες, οι οποίες αυξάνουν τη δραστηριότητα των βακτηρίων στο παχύ έντερο, εξισορροπούν τη σύσταση της εντερικής χλωρίδας, ενώ παράλληλα προστατεύουν το έντερο.

Η Sandoz δημιούργησε τη σειρά σκευασμάτων Equilumen για την αντιμετώπιση των διαταραχών του πεπτικού συστήματος, με συμβιοτικά, δηλαδή με το συνδυασμό προβιοτικών και πρεβιοτικών, τα οποία προάγουν την ανάπτυξη των bifidobacteria, με αποτέλεσμα την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, αλλά και την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα ή και τη μείωση της διάρροιας.

Η σειρά περιλαμβάνει:

-Equilumen Forte,
για ενήλικες και παιδιά, ενισχυμένο με 2 ειδικά επιλεγμένα στελέχη λυοφιλοποιημένων βακτηρίων γαλακτικού οξέως και BeneoSinergy, ένα σύμπλεγμα ινουλίνης και ολιγοφρουκτόζης, που εγκαθιστούν και διατηρούν την ισορροπία και τη λειτουργία της εντερικής χλωρίδας.

-Εquilumen Baby, για βρέφη και παιδιά μέχρι 12 ετών, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά για τη διάρροια, το μετεωρισμό για εντερική βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη, αλλά και θεραπεία με αντιβιοτικά. Κυκλοφορεί σε σκόνη, για πόσιμο εναιώρημα, αλλά και σε σταγόνες το Equilument baby drops.

Είπε ο Δρ. Ηλίας Ξηρουχάκης Γαστρεντερολόγος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου και Λοιμόξεων Πεπτικού: Η ισορροπημένη συμβίωση του ανθρώπου με τα μικρόβια ήταν ανέκαθεν απαραίτητη προυπόθεση για καλή διαβίωση και λιγότερες ασθένειες. Στον σύγχρονο τρόπο ζωής η χρήση αντιοβοτικών, ορμονικών σκευασμάτων, η επικράτηση νεων ασθενειών και το στρες είναι παράγοντες, που διαταράσσουν τη χλωρίδα του εντέρου. Η χρήση νέων συμπληρωμάτων, που περιέχουν συνδυασμό προβιοτικών και πρεβιοτικών και ονομάζονται συμβιοτικά, βοηθά στην ανάκτηση αυτής της ισορροπίας.

Eίπε ο Κώστας Ξείνης, επικεφαλής της Sandoz Ελλάδος: Σήμερα, η Sandoz είναι κυρίαρχη εταιρεία διεθνώς στα βιοομοειδή και στα γενόσημα. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την πρόσβαση στη θεραπεία για όλους τους ασθενείς. Μόνο το 2016, προσεγγίσαμε 535 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως. Παράλληλα, βασικός μας πυλώνας ανάπτυξης σε όλον κόσμο αποτελούν και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Διαθέτουμε πλέον και στην ελληνική αγορά μία σύγχρονη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής, επιδιώκοντας να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών. 

Πηγή: www.lifeguide.gr