Σπιτικό ρυζόγαλο με 3 υλικά

Σε πολλές από εμάς το ρυζόγαλο ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις, μιας και το έφτιαχναν αρκετές γιαγιάδες. Και σίγουρα είναι ένα γλυκό που μπορείς να το φας τόσο όσο είναι ακόμη ζεστό, αλλά και αργότερα που έχει κρυώσει.

Εύκολη συνταγή για σπιτικό & πεντανόστιμο ρυζόγαλο

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 250 γρ. ρύζι γλασέ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
  • κανέλα
  • προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση

Η διαδικασία για το να το φτιάξεις είναι πολύ απλή. Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε όλα τα υλικά, εκτός από το ξύσμα και την κανέλα, και βάλ' την σε μέτρια φωτιά. Το γάλα είναι λίγο ευαίσθητο οπότε θέλει προσοχή. Μόλις το γάλα βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε όμως συνεχώς γιατί αλλιώς το γάλα θα κολλήσει στον πάτο και θα καεί.

Έπειτα σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το γάλα να βράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά. Και πάλι όμως προσοχή ώστε η φωτιά μας να είναι χαμηλωμένη. Όταν το ρύζι μαλακώσει και πήξει το μείγμα μας είναι έτοιμο. Τότε κατέβασε το από την φωτιά κι άστο να " ξεκουραστεί".

Μετά από 5 με 10 λεπτά μπορείς να προσθέσεις το ξύσμα του πορτοκαλιού ή του λεμονιού για να δώσει μία διαφορετική αίσθηση στο γλυκό σου. Βέβαια αυτή η προσθήκη είναι προαιρετική. Το γλυκό είναι νόστιμο και χωρίς αυτά. Μπορείς εάν θέλεις να προσθέσεις λίγη βανίλια για έξτρα γεύση.

Προσθέτεις το μείγμα σου σε μπολάκια και πασπαλίζεις από πάνω με κανέλα. Εάν δεν μπορείς να περιμένεις μπορείς να το φας και ζεστό. Αλλιώς βάλτο στο ψυγείο κι όταν τα υλικά " δέσουν" πρόσθεσε την κανέλα. Καλή όρεξη!

Πηγή: www.ediva.gr