Πότε είναι επιβεβλημένη η καισαρική τομή


Η επιστήμη έχει κάνει τεράστια άλματα κι εκείνο που πλέον υπαγορεύει την ενδεδειγμένη μέθοδο τοκετού είναι η πορεία της εκάστοτε κύησης. Ποιες είναι λοιπόν εκείνες οι προϋποθέσεις που καθιστούν την καισαρική τομή την καλύτερη δυνατή επιλογή; 

  • Όταν παρουσιάζονται προβλήματα στην εξέλιξη της εγκυμοσύνης, μπορεί να κριθεί απαραίτητος ο τοκετός η καισαρική τομή για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της μέλλουσας μαμάς και του εμβρύου.
  • Η καισαρική τομή είναι επιλογή αρκετών μαιευτήρων όταν πρόκειται για πολύδυμη εγκυμοσύνη, χωρίς απαραίτητα να έχουν υπάρξει επιπλοκές.
  • Αν μέσα από τις εξετάσεις διαπιστωθεί ότι το έμβρυο είναι άρρωστο και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η λύση δίνεται και πάλι με καισαρική. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει αν η θέση του εμβρύου δεν είναι η ενδεδειγμένη.
  • Επίσης, ο τοκετός μπορεί να γίνει με τη συγκεκριμένη μέθοδο για παθολογικούς λόγους που σχετίζονται με την εγκυμονούσα. Όπου παθολογικοί λόγοι βάλτε την υπέρταση, το διαβήτη κύησης, καρδιοπάθειες και πολλές ακόμα.
  • Μια ακόμα κατάσταση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις κάνει την καισαρική μονόδρομο είναι αιμορραγίες που παρατηρούνται στο τελευταίο στάδιο της κύησης.
  • Τέλος, πολλές γυναίκες που τα φέρνει έτσι η ζωή και είναι να γεννήσουν σε μεγάλη ηλικία, θεωρούν πιο ασφαλή την καισαρική σε σχέση με το φυσιολογικό τοκετό.

Παρά το γεγονός ότι φαντάζει προφανές, να ξεκαθαρίσουμε ότι η επιλογή μεθόδου τοκετού θα προκύψει μετά από διαβουλεύσεις με το γιατρό σας, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία της εγκυμοσύνης σας και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να γίνει.