Τα κριτήρια επιλογής δεύτερου συντρόφου


Καλώς ή κακώς πήρατε διαζύγιο, όμως θέλετε να ξαναφτιάξετε τη ζωή σας. Προφανώς και η επιλογή του επόμενου συντρόφου είναι καθαρά προσωπική, όμως καλό είναι να πληρούνται μια σειρά από κριτήρια για να είναι πιο πιθανό να πάνε τα πράγματα καλύτερα:

  • Αρχικά, μη βιαστείτε να πάτε παρακάτω αν δεν έχετε απεμπλακεί πλήρως και σε όλα τα επίπεδα από την προηγούμενη κατάσταση. Κι αν η έκδοση διαζυγίου είναι ένα τυπικό θέμα, το οποίο αργά ή γρήγορα θα διευθετηθεί, η συναισθηματική αποκοπή από τον πρώην σύντροφό σας είναι απαραίτητη.
  • Με βάση την ηλικία που πήρατε διαζύγιο και ανάλογα αν έχετε παιδιά ή όχι, θα πρέπει να προσαρμόσετε τα κριτήριά σας στην επιλογή νέου συντρόφου. Είναι προφανές πως, όσο πιο ώριμη είσαστε ηλικιακά και αν έχετε παιδιά, τα περιθώρια για δεύτερο λάθος είναι στενά.
  • Συνειδητοποιήστε τι ακριβώς σας έλειπε από τον προηγούμενο σύντροφό σας και αναζητήστε το στον επόμενο. Και φυσικά αναφερόμαστε σε βασικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της ανατροφής του παιδιού.
  • Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δε θα υποχωρήσετε ξανά στα βασικά κριτήρια που έχετε θέσει για την επιλογή συντρόφου. Η ευτυχία σας είναι κάτι πολύτιμο και ουσιώδες!
  • Μη βιαστείτε να παντρευτείτε εκ νέου και μην το κάνετε καθόλου αν δεν είναι στα πλάνα σας, ακόμα κι αν δεχθείτε πίεση από το περιβάλλον σας. Αυτό που πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι να βρείτε κατάλληλο για εσάς σύντροφο και μόνο αν το αποφασίσετε από κοινού να κάνετε το επόμενο βήμα.
  • Αποφύγετε πάση θυσία τις συγκρίσεις του πρώην με το νέο σύντροφο, καθώς κάτι τέτοιο είναι άδικο και θα δημιουργήσει προστριβές. Αντιμετωπίστε τον ως ξεχωριστή προσωπικότητα και δείτε αν όντως ταιριάζετε συν τω χρόνω.