Φτιάξε πλεξούδα ψαροκόκαλο

Όλες οι γυναίκες όταν θέλουμε να κάνουμε στα μαλλιά μας ένα χτένισμα πέρα από απλή κοτσίδα, θα επιλέξουμε την πλεξούδα. Γιατί πέρα από εντυπωσιακή είναι και βολική, μιας και μαζεύονται όλα τα μαλλιά σου χωρίς να πετάνε πολλές τρίχες- όπως στην κοτσίδα που χρειάζεται κάθε τόσο να την σφίγγεις στο κεφάλι.

Στο ediva.gr σου έχουμε δείξει κατά καιρούς πως να κάνεις διάφορα στυλ. Από κλασική γαλλική, μέχρι και πλεξούδα με κόμπους. Σήμερα, θα σου μάθουμε μια από τις πιο εύκολες και εντυπωσιακές πλεξούδες που υπάρχουν. Θα σου δείξω πως να φτιάξεις μια πλεξούδα ψαροκόκαλο! Είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο. 

Φτιάξε μόνη σου μια πλεξούδα ψαροκόκαλο

Βήμα πρώτο. Χτένισε καλά τα μαλλιά σου, μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου κόμποι όταν περνάς τη βούρτσα. Έπειτα είτε με τα δάχτυλα σου, είτε με τη βοήθεια της χτένας, χώρισε σε δύο ίσια τμήματα τα μαλλιά. Βάλε τα δεξιά και αριστερά στους ώμους σου και ξαναχτένισε κάθε μεριά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κόμποι. Αφού έχεις "κατεβάσει" καλά και τις δυο πλευρές, πιάσε με το ένα χέρι τα μισά μαλλιά και με το άλλο τα άλλα μισά.

Επίλεξε από ποια πλευρά σε βολεύει να ξεκινήσεις. Πάρε μια μικρή τούφα από την εξωτερική πλευρά και πέρασέ τη στην απέναντι πλευρά- όπως φαίνεται στην εικόνα 2. Μετά κάνε ακριβώς την ίδια κίνηση από την άλλη πλευρά. Συνέχισε την ίδια διαδικασία, παίρνοντας μικρές τούφες και ξεκίνα να "πλέκεις" την πλεξούδα σου. Ανάλογα το πόσο έντονα θέλεις να ξεχωρίζει το ψαροκόκαλο, αντίστοιχα παίρνε μικρότερες ή μεγαλύτερες τούφες.

  

Συνέχισε να πλέκεις μέχρι να σου τελειώσουν τα μαλλιά. Ασφάλισε με ένα διαφανές λαστιχάκι- ή και απλό αν δεν έχεις από τα μικρά. Σε αυτό το σημείο, η πλεξούδα σου είναι έτοιμη! Το μόνο που χρειάζεται είναι να την ανοίξεις λίγο για να φανεί καλύτερα το σχέδιο από το ψαροκόκαλο. Είτε μια μια λεπτή χτένα, είτε με τα δάχτυλα σου, άνοιξε- τράβα τις 2 πλευρές ελαφρώς. Έτοιμη η πλεξούδα σου!

Πηγή: www.ediva.gr