Πώς θα συνδυάσετε οικογένεια και δουλειά

Το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο και απόλυτη ισορροπία δεν μπορεί να βρεθεί εκ των πραγμάτων. Κέρδος θα είναι αν δεν αφήσετε τον ένα από τους δύο τομείς πολύ πίσω, σε σημείο να δημιουργηθούν προβλήματα. Πώς όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; 

Προγραμματισμός: Όταν η μέρα σας (και μαζί οι υποχρεώσεις) ξεκινούν από νωρίς το πρωί και τελειώνουν το βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο, είναι φανερό ότι μόνο με αυστηρό προγραμματισμό μπορείτε να ανταπεξέλθετε. 

Ελάχιστος ελεύθερος χρόνος: Μπορεί να είναι ανθρώπινο και σεβαστό ότι χρειάζεστε ελεύθερο χρόνο για χαλάρωση, όμως καλά θα κάνετε να το ξεχάσετε. Καλώς ή κακώς είσαστε υποχρεωμένη να αφοσιωθείτε πλήρως στις απαιτήσεις των ρόλων σας και να αρκείστε σε κάποιες σκόρπιες στιγμές μέσα στη μέρα που θα έχετε χρόνο για τον εαυτό σας.

Ξεκούραση: Είναι δεδομένο ότι μια εργαζόμενη μανούλα δεν έχει την «πολυτέλεια» να κοιμάται όσο έχει ανάγκη, όμως όταν το κάνετε, φροντίστε να κοιμάστε ποιοτικά. 

Βοήθεια: Όσο αφοσιωμένες κι αν είσαστε, όσο καλό προγραμματισμό κι αν κάνετε, δε γίνεται να τα προλάβετε όλα μόνη σας. Ζητήστε βοήθεια από τους δικούς σας ανθρώπους στο βαθμό που χρειάζεται.

Δουλειά με μέτρο: Η εποχή είναι δύσκολη, άρα οι απαιτήσεις στη δουλειά σας είναι σίγουρα υπέρογκες. Σίγουρα θα χρειαστεί, για παράδειγμα, να μείνετε κάποιες φορές παραπάνω στη δουλειά, όμως μην το παρακάνετε και καταλήξετε να παραμελήσετε την οικογένεια.